Ce poate face SEO pentru afacerea ta

Ai un business pe care iti doresti sa il promovezi online? Simti ca are potential, dar nu stii cum sa il exploatezi? Nicio problema, tot ce trebuie sa faci este sa gasesti o agentie care ofera servicii SEO. Ce este SEO? Procesul prin care site-urile sunt optimizate in totalitate pentru a fi mai usor de descoperit de catre utilizatori atunci cand acestia cauta cuvinte cheie relevante pentru propriul site. De asemenea, SEO ajuta ca site-urile sa fie mai usor de parcurs de catre motoarele de cautare pentru o mai buna indexare.

Sunt nenumarate motive pentru care ar trebui sa iti pese de SEO, incepand de la faptul ca in fiecare zi sunt efectuate miliarde de cautari, ceea ce presupune ca potentialul de a atrage trafic pe propriul site este unul urias. Google este principalul jucator in lumea cautarilor, fiind cel care gestioneaza modul in care sunt afisate site-urile si stabileste cat de bine sunt pozitionate.

Pentru servicii SEO ne putem baza pe agentia ClickBrainiacs intrucat aceasta se ocupa, printre altele, de optimizarea SEO a site-urilor web. Google foloseste un algoritm foarte complex prin care urmareste calitatea si relevanta informatiei de pe un site si o asociaza cu cautarea efectuata de catre un utilizator. Gigantul intentioneaza sa ofere utilizatorilor cele mai bune rezultate, iar paginile din top au toate sansele sa ajunga in fata acestora. Cum se ajunge in top? Cu asta se ocupa o agentie care ofera servicii SEO. Algoritmul determina relevanta unui site prin citirea rapida a continutului acestuia si prin evaluarea sa. Conteaza calitatea continutului, numarul de site-uri si relevanta celor care trimit link-uri directe catre propriul site, dar se evalueaza si site-ul propriu zis.

Totul nu se opreste aici pentru ca se analizeaza si modul in care utilizatorii interactioneaza cu un site, daca gasesc informatiile dorite, cat timp isi petrec acestia pe site, cat de repede se incarca, daca este prietenos cu varianta de mobil, dar si daca continutul este unic. Sunt multe informatii care pot face diferenta, iar din acest motiv daca ne dorim ca afacerea noastra sa fie cat mai vizibila avem nevoie de optimizare SEO. Teoretic oricine o poate face, insa nu toata lumea are experienta necesara. De regula, o agentie SEO incepe optimizarea prin determinarea cuvintelor cheie care pot fi optimizate, iar in acest caz sunt avute in vedere trei detalii:

 Volumul cautarilor: adica cat de multi utilizatori cauta anumite cuvinte cheie. Bineinteles, cu cat volumul este mai mare, cu atat creste si potentialul, iar daca nimeni nu foloseste anumite cuvinte in cautarea sa, atunci nu exista audienta dorita.

 Relevanta: daca un cuvant este foarte cautat, acest lucru nu inseamna neaparat ca merita inclus in plan pentru ca acesta trebuie sa fie si reprezentativ pentru propriul site.

 Competitie: cele mai bune cuvinte cheie sunt dorite de catre toti jucatorii dintr-un domeniu, astfel ca este foarte stransa competitia si e nevoie de adoptarea unor strategii prin care cineva sa iasa in evidenta. In acest sens ne putem orienta catre servicii SEO profesionale.

Agentia ClickBrainiacs propune mai multe pachete de optimizare SEO care includ atat cea de tip on page, cat si cea off page. De ambele este nevoie atunci cand se orchestreaza o campanie de promovare a unui site. Astfel, prima dintre acestea presupune concentrarea pe toate detaliile unei pagini si optimizarea titlurilor, link-urilor, meta descrierilor, continutului, structurii URL-urilor, etc. Cea off page se concentreaza pe link building si pe crearea unor relatii stranse cu site-uri care au autoritate.

Preturile serviciilor SEO sunt accesibile pentru toate buzunarele si reprezinta un cost mic in comparatie cu beneficiile aduse tuturor site-urilor. In acest sens este bine de stiut ca nu este nevoie de un important efort din punct de vedere financiar pentru a avea acces la servicii SEO de la ClickBrainiacs.

Vizualizări: 968

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: