Alertă de securitate în Germania

Serviciile de securitate germane sunt în stare de alertă, urmărind orice indiciu de violenţă împotriva unor obiective turce din Berlin, Stuttgart şi din alte oraşe, a anunţat luni ministerul de interne, printr-o purtătoare de cuvânt citată de Reuters.

Mai multe moschei turceşti din Germania au fost incendiate la sfârşitul săptămânii trecute. La moscheea Koca Sinan din Berlin, intervenţia pompierilor a durat mai mult de oră şi jumătate. Poliţia consideră că incidentele ar putea fi legate de manifestaţiile recente a sute de persoane împotriva intervenţiei armate a Turciei în regiunea Afrin din Siria. Obiectivul declarat al forţelor armate turce este îndepărtarea de la frontieră a ameninţări reprezentate de miliţiile kurde YPY, reaminteşte Reuters.

Evenimentele "îi pot incita pe kurzii care trăiesc aici, în Germania", a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului de interne. Ea a remarcat extinderea în Germania a conflictelor între turci şi kurzi, aceştia din urmă fiind numeroşi în rândul populaţiei care are legături cu Turcia.

Vizualizări: 615

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: