Nemții, exasperați de romii din România. "Au umplut orașul de gunoaie"

Primarul localității germane Magdeburg, Lutz Trümper, anunță măsuri drastice împotriva imigranților, cei mai mulți romi veniți din România. În prezent, pe raza localității locuiesc circa 700 de persoane în case sau adăposturi improvizate.

Trümper a declarat că ”în unele apartamente trăiesc până la 30 de persoane. E un du-te-vino continuu zi de zi. În unele locuințe nu găsești altceva decât saltele. Această situație nu corespunde condițiilor firești de viață. În plus, au umplut orașul de gunoaie”. 

La inițiativa primarului, ministrul Construcțiilor Thomas Webel a elaborat un proiect de lege care prevede standarde minime de locuit. Electricitate, apă, canalizare și încălzire care să funcționeze. În plus, spațiul trebuie să fie suficient, cel puțin nouă metri pătrați pătrați pentru fiecare adult și șase pentru fiecare copil.

Dacă nu se vor îndeplini aceste condiții, conform proiectului de lege, persoanele vor fi evacuate, iar proprietarii care închiriază spații prea mici pentru mai multe persoane vor putea fi amendați cu până la 50.000 de euro.

Dacă va fi aprobat, proiectul de lege va permite funcționarilor de la primărie să intre în locuințe însoțiți de poliție pentru a verifica persoanele care trăiesc în acestea.

Vizualizări: 3,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: