Aleșii locali din Târgu Jiu au teamă de electorat

Consilieri locali ai PSD și ALDE din Târgu Jiu au inițiat un proiect de hotărâre prin care vor să limiteze aceesul publicului la ședințele de consiliu. Unii au luat frica votanților după ce primarul Marcel Romanescu a organizat o ședință la teatru, în fața a două sute de târgujieni.

Romanescu a fost la un pas de a convoca o ședință de consiliu în această săptămână la Sala Sporturilor, unde ar fi venit probabil peste o mie de persoane, subiectul fiind legat de funcționarea Clubului Sportiv Municipal, blocată de majoritatea PSD-ALDE-PSRo. Speriați, după ce au boicotat cale de cinci ședințe, consilierii au validat în final concursul câștigat de Robert Bălăeț la șefia CSM, astfel că activitatea poate începe.

Pentru a evita ca pe viitor să fie puși față în față cu alegătorii, unii aleși locali au inițiat o hotărâre prin care ședințele să poată fi organizate în altă parte decât sala de consiliu doar cu acceptul lor. În prezent primarul stabilește locul unde se desfășoară ședințele.

Accesul publicului va fi limitat și în sala de consiliu dacă proiectul inițiat de Aurel Popescu (PSD) și Eduard Lădaru (ALDE) va fi votat. “Participarea persoanelor interesate la ședințele publice se va face în limita locurilor disponibile în sala de ședințe, în ordinea cu precădere dată de interesul asociațiilor legal constituite în raport cu subiectul ședinței publice, stabilită de persoana care prezidează ședința publică. Ordinea cu precădere nu poate limita accesul reprezentanților mass media la ședințele publice”, se arată în proiect.

Galerie foto


Vizualizări: 1,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: