Alianţa “Rudotel”

Protocolul de colaborare pe care l-a semnat România Mare cu PSD la Ilfov întrece orice aşteptare. Practic Victor Ponta ne-a pus în situaţia de a mai avea un singur partid, PDL şi o “adunare generală” formată din tot felul de partide care nu au nimic în comun decât dorinţa de a-l spânzura pe Băsescu. Cred că protocol PSD - Vadim Tudor este chiar mai năucior decât cel semnat cu alianţa lui Antonescu pentru că de-a lungul vremii Ponta este cel care l-a dispreţuit public pe Vadim şi nu l-a iertat pentru niciuna din ieşirile lui tumultoase. Luându-l alături a asigurat alianţei sale cu Antonescu tonele de lături pe care ar dori să le toarne în capul lui Băsescu şi al PDL, fără să se mânjească ei pe mâini. Recentul circ făcut de Vadim în chestiunea  executării unei hotărâri judecătoreşti care-l lăsa pe el fără sediul care fusese retrocedat proprietarului de drept îi dă garanţia lui Ponta că noul aliat nu va precupeţi nimic atunci când va fi vorba de bălăceală, mai ales că europarlamentarul care s-a opus unui demers al justiţiei este şi posesorul unor publicaţii în care de-a lungul vremii n-a scăpat nimeni nebălăcărit. Ponta nu câştigă mare lucru în materie de electorat, deşi la un moment dat poate că lucrurile se tranşează la nivel de câteva sute de voturi, dar şi-a luat o grijă în privinţa responsabilului cu scuipatul fără să fie nevoie ca el însuşi să saliveze… În timp ce la Ilfov s-a parafat alianţa ”Rudotel”, la Constanţa 200 de liberali pensionari au trecut la PDL, iar sursele spun că se pregătesc şi alţii să schimbe macazul.

Varianţa oficială al transferului ar fi aceea conform căreia liberalii bătrâni ar fi dezonoraţi de alianţa făcută de Antonescu cu social-democraţii lui Iliescu. Nu cred eu în mustrările de conştiinţă ale acestor liberali atâta timp cât liberali celebri, cu pedigri cunoscut, au băgat capul la cutie şi au tăcut mâlc punând dragostea de putere mai presus de conştiinţă, aspiraţii şi idei. Dar trebui să recunosc că mişcarea este interesantă dacă am în vedere faptul că a precedat-o pe cea de la Ilfov! Dacă lucrurile se vor păstra aşa până la alegerile normale din 2012, ceea ce nu prea cred, sunt mult mai multe şanse ca electoratul să voteze un partid pe care poate fi chiar supărat pentru măsurile dure din cauza cărora a avut de suferit, decât să voteze ceva ce nu e nici cal, nici măgar nici urangutan…  

Aproape că nu trece lună fără semnarea unei alianţe aşa că după congresul UDMR o să vedem  care va fi următoarea alianţă de care va depinde căderea sau perpetuarea acestui guvern.

Dacă ungurii vor intra şi ei în ghiveciul alianţelor patronate de Ponta şi Antonescu atunci actualul guvern poate să-şi strângă bagajele. Dacă nu, vom asista la remanierea menită să schimbe percepţia populaţiei asupra PDL. Până se vor clarifica lucrurile nu mai este prea mult aşa că  răbdare şi tutun!

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: