Alimente care te hidratează intens

Izolarea din cauza pandemiei de coronavirus scoate la iveală noi provocări pentru oameni. Hidratarea rămâne la fel de importantă în aceste zile chiar dacă nu faci foarte multă mișcare. Faptul că ești foarte inactiv îți va da senzația că ești hidratat corespunzător, dar nu este așa.

Corpul a fost obișnuit într-un ritm anume și are nevoie de câteva zile bune pentru a se adapta la noul stil de viață. Acum este momentul să conștientizezi că te poți hidrata și cu ajutorul alimentelor. Pe lângă fructe, unele legume te pot ajuta să mănânci sănătos, dar și să te hidratezi corespunzător. Iată câteva dintre ele care reușesc să elibereze treptat apă în corp și pe care le găsești ușor la magazin în această perioadă.

1.   Castravetele

Are o concentrație de 96% apă și este unul dintre alimentele care se găsesc la supermarket de-a lungul întregului an.

2.   Roșia

Conține 94% apă și poate fi combinată ușor cu alte alimente. O salată de roșii cu castraveți pare o banalitate, dar este combinația perfectă la masa de prânz.

3.    Ardeiul gras

Ardeiul gras este bogat în antioxidanți și are o concentrație de 93% apă. Cel verde este mai bogat în apă decât cel galben sau roșu.

4.   Conopida

Este alimentul perfect pentru cei activi. Asigură un nivel ridicat de vitamine și fitonutrienți. Are un procent de 92% apă și, deși doar puțini oameni obișnuiesc, este ideal a se consuma crudă, în salate.

5.   Ridichiile

Ridichiile conțin 94% apă și sunt o sursă bună de antioxidanţi sau de catehină (substanţă care se găsește și în ceaiul verde şi care ajută la prevenirea accidentelor cerebrale, afecțiunilor miocardului, cancer și diabet).

6.   Țelina

Conține 95% apă, este bogată în fibre și are calorii puține. Echilibrează glicemia, iar digestia pe termen lung asigură și o hidratare de lungă durată.

7.   Spanacul

Este una dintre legumele care reușesc să ajute foarte mult corpul. Are un procent de 92% apă, este foarte bogat în potasiu, fibre și vitamina E. Din toată această combinație rezultă un super aliment care ajută corpul în aceste momente, în care nivelul de efort depus este foarte redus.

Vizualizări: 800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: