Alimentele UE, aşteptate de circa 75.000 de gorjeni

Peste 75.000 de gorjeni aşteaptă pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană. În momentul de faţă, programul se află în fază de licitaţie la nivel naţional. Anul acesta, printr-o Hotărâre de Guvern publicată în Monitorul Oficial, a fost introdusă o nouă categorie de beneficiari, respectiv persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare sunt de până la 450 de lei de persoană. De asemenea, vor putea beneficia de ajutoare alimentare şi bătrânii care nu primesc pensie, chiar dacă au terenuri şi animale.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului se aşteaptă ca alimentele de la Uniunea Europeană să ajungă, cel mai târziu, în luna martie. „Contractul e ca şi semnat, este scos la licitaţie lotul pentru judeţele Gorj, Dolj şi Vâlcea. Din informaţiile pe care le avem noi, termenul de deschidere a ofertelor este de 25 februarie. Sperăm să nu existe contestaţii”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.

Începând din acest an, vor beneficia de ajutoare alimentare şi bătrânii care locuiesc singuri, chiar dacă posedă terenuri şi animale. Instituţia Prefectului a solicitat primăriilor să facă evaluări şi să întocmească liste cu potenţialii beneficiari. „Vor mai fi nişte modificări legislative, ni s-a comunicat de către Ministerul Fondurilor Europene, deoarece s-a constatat că sunt exceptate de la aceste ajutoare persoane în vârstă, fără venituri, care locuiesc singure şi nu beneficiază de ajutor din partea familiei, chiar dacă posedă suprafeţe agricole sau animale, constituie cazuri sociale de precaritate deosebită. Noi am solicitat primăriilor din judeţ să-şi spună un punct de vedere asupra acestei probleme, să fie foarte corectă stabilirea persoanelor care primesc aceste ajutoare, să nu se întâmple excese”, a mai precizat Sorin Arjoca.

Pentru acest an, pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană au suferit modificări în ceea ce priveşte conţinutul. Pateurile şi conservele din carne de porc au fost înlocuite cu fasole boabe.

Vizualizări: 1,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: