Ambasadorul Japoniei, la CE Oltenia

O delegație a Ambasadei Japoniei in România și a Agentiei Japoneze de Cooperare Internationala a vizitat miercuri Termocentrala Turceni, transmite CE Oltenia.

La acest eveniment au participat E.S. Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei in Romania, reprezentanti ai Ambasadei Japoniei in Romania, reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe din Japonia, reprezentanti ai Agentiei Japoneze de Cooperare Internationala (JICA).

Membrii delegatiei au dorit sa viziteze instalatia de desulfurare realizata la SE Turceni, proiectul fiind finantat prin credit acordat de Guvernul Japoniei si sa constate influenta pozitiva asupra factorilor de mediu ca urmare a implementarii acestui proiect.  

Compania susține că la Turceni toate grupurile energetice au instalatii de desulfurare a gazelor de ardere. Tehnologia aplicata este de tip umed, utilizand ca substanta absorbanta calcarul si rezultand ca produs secundar din procesul de retinere a dioxidului de sulf, gipsul ce poate fi folosit in industria materialelor de constructii.

Impactul obtinut este reducerea concentratiei de oxizi de sulf sub limita admisa de standardele actuale.

Vizualizări: 1,730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: