Mii de turiști la Rânca. “S-a schiat perfect”

Noaptea dintre ani a prins mii de turiști pe pârtie, la Rânca. La cota 1.600, vremea a fost perfectă pentru practicarea sporturilor de iarnă. Circa 8.000 de turiști au ajuns în zona montană a județului Gorj în această perioadă.

A fost aglomerație pe cele cinci pârtii din stațiunea Rânca. S-a schiat perfect, vremea a fost bună, iar zăpada de peste un metru. "Am rezervat patru nopți. Rămânem până după Revelion. Ne-a prins noaptea dintre ani pe pârtie. Am deschis șampania pe pârtie. A fost perfect", a spus un turist.

"Peisajele sunt geniale. Zona este frumoasă. Se schiază perfect. Nu îmi place că este aglomerație și așteptăm prea mult, câte 15 minute, să urcăm, dar per ansamblu este frumos", a spus un alt turist.

"Vin de trei ani la Rânca, de Revelion. Este foarte frumos. Gazdele sunt ospitaliere, mâncarea este din belșug, la fel și băutura. Suntem pe pârtie toată ziua. Este perfect", este impresia cu care va pleca un alt turist.

Nici salvamontiștii nu au avut liniște. "Au fost solicitări. La nivel național, sunt 60-70 de intervenții în fiecare zi. Stațiunea este foarte aglomerată. Sunt mulți turiști", a explicat Sabin Cornoiu, președintele Salvamont Gorj.

Drumul spre stațiune s-a aglomerat și în prima zi din 2019. "Noi facem revizia zilnic. Intervenim cu autofreza să lărgim drumul, să facem locuri de parcare. Ne lovim însă de șoferii care nu respectă indicațiile noastre și parchează mașinile unde nu trebuie, pe marginea drumului, chiar în drum sau pur și simplu ne blochează utilajele", a spus Cristi Tudor, reprezentantul Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Galerie foto




Vizualizări: 1,664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: