Ambulanța are nevoie de medici. Șapte posturi, scoase la concurs!

Este deficit acut de medici la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Instituția scoate la concurs șase posturi pentru perioadă nedeterminată și încă unul pentru perioadă determinată. Nevoia de medici este mare mai ales că și apelurile la 112 sunt tot mai multe în pandemie.

Problema este atât de acută încât s-a ajuns în situația ca, într-o tură, să fie doar un medic pe salvare. Când acesta este solicitat la un transfer către o clinică din țară, cazurile grave din județ riscă să rămână descoperite.

Managerul interimar al instituției, Claudiu Constantinescu, a recunoscut că sunt întâmpinate probleme din cauza lipsei de medici. Este și motivul pentru care Serviciul de Ambulanță vrea să angajeze șapte medici. „Au fost probleme legate și de prezența echipajelor în număr suficient de-a lungul fiecărei ture. Avem o creștere a acestor transferuri la distanțe lungi. Sunt transporturi către clinici universitare în fiecare dintre turele acestea. Va trebui să ajungem la un punct de vedere comun inclusiv cu coordonatorii secțiilor sau ai Unității de Primiri Urgențe. E vorba de tipul echipajului pe care îl vom putea folosi la fiecare din aceste transferuri având în vedere că, de data aceasta, medicii de pe ambulanță pot acoperi un număr limitat al acestor curse. Este nevoie de medici. Am demarat organizarea de concursuri pentru o perioadă nedeterminată pentru șase posturi de medici și un post de medic pentru perioadă determinată”, a declarat Constantinescu.

El a mai explicat că a început să rezolve și deficiențele constatate de Corpul de Control în cadrul instituției. Aparatura medicală a fost verificată deja. „E vorba de niște revizii făcute la aparatura medicală, de aparatură în garanție pe unele dintre ambulanțele care au fost achiziționate în ultimii doi ani. Au fost aduși specialiștii firmei de mentenanță la Serviciul de Ambulanță și s-a făcut verificarea acestor aparate, monitoare, defibrilatoare, ventilatoare. A fost trimisă la revizie tehnică ambulanța a cărei instalație electrică a pus probleme în timpul transferurilor la distanță și problemele respective au fost remediate. Am reînnoit contractele de service”, a mai declarat șeful SAJ Gorj, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: