Amendă pentru dejecţiile aruncate în Gilort

Operatorul regional de apă şi canal a fost amendat de Garda de Mediu Gorj pentru neregulile constatate la staţia de epurare a oraşului Târgu Cărbuneşti. Societatea Aparegio a fost sancţionată contravenţional cu 15.000 de lei.

Controlul comisarilor de mediu a pornit de la nişte fotografii pe care le-a dat publicităţii un pescar. Din imagini reieşea că dejecţiile provenite de pe reţelele de canalizare erau deversate direct în Gilort, fără a mai trece prin staţia de epurare. „A fost obturat canalul, noi l-am desfundat, apoi a venit un volum foarte mare de apă şi staţia nu a putut face faţă, aşa că surplusul a fost eliminat pe acea conductă, direct în râul Gilort”, a explicat atunci Daniel Popescu, şeful Aparegio Târgu Cărbuneşti.

„A fost aplicată abuziv”

Directorul Aparegio spune însă că staţia de epurare a fost şi este conformă, iar amenda comisarilor de mediu ar fi fost aplicată abuziv. „Garda de Mediu nu a constatat nimic. Mi-a dat amendă, dar nu este reală. Nu se dă amenda după ce presupui şi că a filmat cineva. Unde a filmat, nu ştiu, dar la mine analizele au ieşit, şi înainte, şi atunci, când a fost controlul de la Gardă, că staţia funcţionează conform normelor. Amenda a fost dată abuziv”, a declarat Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio.

De altfel, Aparegio a contestat în instanţă amenda aplicată de Garda de Mediu Gorj. Acţiunea a fost înregistrată la Judecătoria Târgu Cărbuneşti, iar magistraţii nu au acordat până acum un termen de judecată.

Conducerea Aparegio spune că a dispus şi o anchetă internă referitoare la această speţă şi că, în situaţia în care comisia de disciplină va stabili că vina aparţine societăţii, va recupera contravaloarea amenzii de la cei responsabili.

Vizualizări: 759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: