Amendă uriașă după un control al Gărzii de Mediu la Turcinești

Garda de Mediu Gorj a amendat constructorul care a realizat sistemul de canalizare din comuna Turcinești cu suma de 30.000 de lei pentru grave deficiențe depistate la rețea. Comisarii au lăsat și un plan de măsuri pentru remedierea situație, de care se va ocupa Primăria Turcinești.

Localnicii din comuna Turcinești nu au mai suportă mirosul emanat de rețeaua de canalizare. Mai mult decât atât, aceștia au constatat faptul că dejecțiile se duc direct în Râul Jiu și atunci au decis să anunțe Garda de Mediu.

Situația a fost reclamată chiar înainte de Paște și astăzi a fost finalizat controlul făcut împreună cu reprezentanții Sistemului de Gospodărie a Apelor Gorj. Se pare că cele semnalate de cetățeni s-au confirmat și vinovat pentru situația creată este constructorul care a realizata sistemul de canalizare.

”Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au finalizat astăzi o verificare pe raza localității Turcinești, ca urmare a mai multor sesizări înregistrate cu privire la rețeaua de canalizare. Constatările au fost efectuate împreună cu reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, care au preluat pentru analiză probe de apă. Pentru remedierea deficiențelor constatate a fost stabilit Primăriei Turcinești un program de măsuri cu termene, iar constructorului i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 30 000 lei”, anunță Garda de Mediu Gorj.

Vizualizări: 1,472

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: