O primărie din Gorj implementează individual programul ”Laptele și cornul”

Autoritățile locale din Turburea oferă celor 420 de elevi prezenți la școală câte un măr, un corn cu ciocolată și un iaurt. Între timp, la nivelul județului programul ”Laptele și cornul” nu funcționează din cauza unor probleme apărute la procedura de achiziție.

Turburea este singura comună din județ unde autoritățile au decis să implementeze individual acest program național. ”Noi suntem singura comună din Gorj unde funcționează programul ”Laptele și cornul”. Am luat legătura cu cei de la Consiliul Județean și banii repartizați comunei pentru acest program ne-au fost alocați și demarăm programul individual. Zilnic, elevii care vin la școală primesc de un măr, un corn cu ciocolată și un iaurt. Am dat hotărâre de Consiliu Local, totul este legal și ne bucurăm că elevii beneficiază de acest supliment alimentar de la începutul semestrul al doilea”, a declarat Ion Bârcă, primarul din comuna Turburea.

Primarul din Turburea, împreună cu angajatele primăriei, distribuie zilnic alimentele elevilor prezenți la școală. ”Elevii care vin la școală vor primi zilnic un măr, corn și iaurt. Eu împreună cu angajatele de la asistență socială ne ocupăm să le distribuim pentru că nu vrem să facem risipă. Primesc supliment doar elevii care vin la școală, nu le dăm școlilor la număr de  elevi”, a mai spus Ion Bârcă.

Edilul din Turburea vrea ca și în anul școlar 2022-2023 să implementeze tot individual acest program.

Vizualizări: 2,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: