Amendă uriaşă şi trei puncte penalizare pentru Pandurii

Pandurii Târgu Jiu a pierdut meciul cu ASA Târgu Mureș la masa verde, a decis Federația Română de Fotbal (FRF). Jucătorii au refuzat să mai joace, după pauză, deoarece terenul era înghețat și riscau accidentări. Oricum, meciul era pierdut de la pază, scorul fiind 2-0 pentru gazde.
Pandurii pierde trei puncte și ia o și o amendă de peste 100 de mii de lei. Suma este mare pentru Pandurii, dat fiind că este în insolvență. "Abatere disciplinară – În baza art. 79.6 din RD, cu aplicarea art. 34 din RD, se sancționează clubul CS Pandurii Tg. Jiu cu forfait (3-0) în favoarea echipei FC ASA 2013 Tg. Mureș, scăderea a trei puncte în clasament și o penalitate sportivă de 113.400 lei", se arată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. 
După meci, oficialii şi jucătorii celor de la Pandurii l-au acuzat pe arbitrul Marius Avram că a permis disputarea partidei, deşi starea gazonului nu permitea acest lucru. De cealaltă parte, conducerea lui ASA i-a acuzat pe gorjeni că au folosit această situaţie ca alibi, în condiţiile în care au avut doar 13 jucători pe foaia de joc.
Decizia pune mari probleme Pandurii, care a mai pierdut 3 puncte din cauza datoriilor. În aceste condiţii, formaţia din Tg. Jiu rămâne pe locul 11 în Liga 1, dar cu 18 puncte. De pe urma sancţiunii primite de Pandurii beneficiază Concordia Chiajna, care s-a apropiat la un singur punct de fosta vicecampioană.  Decizia nu este definitivă, iar Pandurii va face apel.
VINOVAT
Pentru această penalizare, administratorul special al CS Pandurii, Marin Golea, îl crede responsabil pe fostul antrenor Petre Grigoraș. „Mai sunt supărat că nu a gestionat bine ultimele două etape. Cu Mediaş a băgat jucătorii bolnavi pe teren, la următorul meci a procedat greşit şi este posibil să fim iar sancţionaţi. Îmi asum ce spun, domnul Grigoraş nu mai este acelaşi om“, a declarat Marin Golea.

Vizualizări: 843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: