Amendament: Grupa I pentru toți minerii

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a spus că va propune un amendament la Legea Pensiilor, astfel încât minerii și energeticienii să fie încadrați în grupa I de muncă. “PNL are circa 70 de amendamente la proiectul Legii Pensiilor, care repară mai multe articole din lege, dar cele care îi interesează pe mineri și energeticieni sunt legate de pensia de invaliditate și grupă de muncă. Am demonstrat, cu cifre, că prin actuala lege o persoană cu grupă de muncă are o pensie mai mare decât cea pe care urmează să o aibă prin noua lege. Am depus un amendament prin care propun egalizarea grupei de muncă în CE Oltenia, astfel încât toată lumea să aibă grupa I de muncă”, a spus Vîlceanu.

Circa opt mii din cei 13.000 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia sunt încadrați în prezent în condiții deosebite de muncă, echivalentul grupei a II-a. Este vorba de angajații din carierele miniere și cei din termocentrala de la Rovinari, în celelalte termocentrale fiind pierdut acest drept cu ani în urmă. “După cum știți, în acest moment, unii angajați au grupă, alții nu. Ba mai mult, cei de la Craiova apar în Anexa 3 a locurilor de muncă încadrate în condiții speciale, grupa I. Este necesar ca în Anexa 3 sa apară Complexul Energetic Oltenia și nu doar o subunitate”, susține Vîlceanu.

Deputatul a precizat că le va prezenta colegilor lui o situație a accidentelor de muncă și a bolilor profesionale din Complexul Energetic Oltenia, astfel încât toată lumea să înțeleagă faptul că nu sunt condiții sigure de muncă în companie. (A.A.)

Vizualizări: 6,963

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: