Amendarea CCM se va face până la sfârşitul acestei luni

Negocierile pentru actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă (CCM) al salariaţilor din CE Oltenia vor începe până la sfârşitul acestei luni, anunţă reprezentanţii sindicatelor care vor să se afilieze la Federaţia „Univers”. Consiliul federal se va întruni mâine pentru a aproba afilierea acestor sindicate. Sindicatele coordonate de Ruşeţ au desemnat trei persoane care să facă parte din conducerea federaţiei.

Cei nominalizaţi de sindicatele care aderaseră iniţial la SMEO pentru a primi funcţii în cadrul Federaţiei „Univers” sunt: Ion Ruşeţ, propus pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, Aurel Nanu Mic - preşedintele Sindicatului Liber Independent CET Craiova II - pentru funcţia de vicepreşedinte pe partea de energie şi Gabriel Căldăruşe-vicepreşedinte pe domeniul minier. „Miercuri se ţine consiliul federal, la federaţie. Eu am fost nominalizat pe partea de energie. Cei din energie m-au nominalizat pe mine, cei de la Turceni şi de la Işalniţa. Discuţiile astea le-am purtat în urmă cu circa o săptămână”, a declarat Aurel Nanu Mic.

Gabriel Căldăruşe are în prezent calitatea de inspector social în cadrul CE Oltenia, asta pentru că Sindicatul Mine Energie Rovinari (SMER) nu s-a constituit deocamdată din punct de vedere legal. Căldăruşe spune că va încerca să ajute membrii de sindicat din postura de vicepreşedinte al Federaţiei „Univers”. „Voi ajuta mişcarea sindicală şi în primul rând membrii de sindicat. Din această postură consider că voi face parte din comisia de negociere, sper să fac parte, şi, din activitatea depusă acolo, să încerc să rezolv cât mai mult din problemele oamenilor”, a declarat Gabriel Căldăruşe.

Odată intraţi în federaţia din care face parte şi sindicatul condus de Constantin Creţan, noii afiliaţi vor să fie demarate şi negocierile pentru actul adiţional la CCM. „Sper ca spre sfârşitul acestei luni să înceapă negocierile”, a mai spus Căldăruşe.

Surse din cadrul complexului spun că sindicatele conduse de Ion Ruşeţ vor să demareze negocierile în perioada campaniei electorale, asta pentru că minerii şi energeticienii sunt destul de mâhniţi şi nu ar mai ieşi la vot în data de 25 mai.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: