Amendați pentru taximetrie ilegală

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Turceni au desfășurat timp de două zile acțiuni pe raza de competenta, pentru verificarea legalității transportului rutier public de persoane și mărfuri.

Cu această ocazie, la data de 25 iulie, polițiștii au depistat în trafic, pe DJ 674 Turceni, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, din comuna Grozești, județul Mehedinți, care efectua transport ilicit de persoane.

"Fata de conducătorul auto polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu amendă în valoare de 5.000 lei", transmite IPJ Gorj.

Totodată, polițiștii au dispus ca măsură complementara suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni și retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcutelor cu numărul de înmatriculare.

În cursul aceleiași zile, cu ocazia controlului efectuat, polițiștii au identificat în trafic un bărbat, de 42 de ani, din comuna Grozești, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 674 Turceni, care efectua transport ilicit de persoane. Și acesta a fost amendat cu 5.000 lei, fiind luată ca măsură complementara suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioada de 6 luni și retragerea certificatului de înmatriculare si a plăcutelor cu numărul de înmatriculare.

De asemenea, la data de 26 iulie a.c., polițiștii au identificat în trafic pe DE 79 Brănești, un tânăr, de 22 de ani, din comuna Dragotești, în timp ce transporta cu un autovehicul, produse alimentare și nealimentare, precum și băuturi alcoolice, pentru care nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

Față de tânăr, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale conform Legii nr.12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Totodată, polițiștii au dispus măsura complementară a confiscării produselor pentru care tânărul nu a putut prezenta documente de proveniență, în valoare de aproximativ 3.000 de lei.

Vizualizări: 1,223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: