Cipsuri de vinete, sănătoase şi fără ulei  

Suntem cu toţii familiarizaţi cu cipsurile de cartofi din comerţ, dar acestea se pot prepara şi acasă, iar aspectul mai interesant este că se pot prepara şi din alte legume de sezon. Cipsurile de vinete sunt poate chiar mai gustoase decât cele din cartofi, depinde de gusturi, şi nu sunt dificil de preparat acasă.

Cipsurile  din legume care sunt preparate acasă au un secret, care constă în alegerea condimentelor pentru anumite tipuri de legume. Cipsurile de vinete sunt foarte ușor de preparat, dar este important să știi ce opțiuni ai în materie de condimente. Aceste chipsuri din legume au un conținut mai ridicat de ulei care contribuie la obținerea texturii lor crocante. însă pe lângă metoda gătirii cu ulei, le mai poți prepara și în cuptor. Chiar este recomandată prepararea  în cuptor, deoarece este o metodă mai sănătoasă și chipsurile se rumenesc mai bine.

De asemenea, aceste chipsuri reprezintă o metodă de a-ți diversifica meniul și de a consuma legume într-o formă diferită. Trebuie să ții cont și de unele aspecte esențiale: chipsurile din legume înlocuiesc cartofii prăjiți, un aliment care este responsabil de indicele ridicate de obezitate și care, de multe ori, este preparat în condiții necorespunzătoare.

De cele mai multe ori, vinetele reprezintă o provocare în bucătărie pentru că leguma are o textură fragedă şi devine moale destul de repede în contact cu temperatura ridicată. Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat să deshidratezi vinetele înainte de a prepara chipsurile.

Ingrediente:

    160 g de vinete tăiate în felii rotunde

    Câteva frunze de pătrunjel

    O ceapă

    2 linguri de ulei de măsline (30 ml)

    Puțin piper negru măcinat

    O lingură de chimion pudră (15 g)

    Doi căței de usturoi macerat (7 g)

Mod de preparare:

Începe prin a toca ceapa în felii subțiri şi pune apoi feliile în uleiul de măsline și adaugă puțin piper măcinat și chimion pudră. Pune feliile de vinete într-o tavă pentru copt și adaugă puțină sare. Lasă tava deoparte timp de 15 minute.

Toacă pătrunjelul și amestecă-l cu usturoiul macerat și cu un pic de piper. După 15 minute, pune amestecul cu ceapă și cel cu usturoi pe vinete. Încălzește cuptorul la 170 ºC și lasă vinetele să se coacă timp de 25 de minute. După ce trece prima jumătate de timp, întoarce vinetele cu o furculiță ca să se rumenească uniform. Scoate tava din cuptor și savurează chipsurile după ce se răcesc puțin.

Vizualizări: 3,063

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: