Amenzi emise automat  pentru vitezomani!

Coaliția pentru Siguranță Rutieră propune ca șoferii să fie amendați automat, cu ajutorul camerelor de supraveghere inteligente. Scopul acestui grup de lucru este de a contribui la reducerea numărului de accidente pe șoselele din România.

Coaliția pentru Siguranță Rutieră reurnește autorități, instituții și organizații nonguvernamentale. Coaliția a lansat o Cartă Albă a Siguranței Rutiere, document ce conține o serie de propuneri de modificări legislative.

„Carta Albă a siguranței rutiere este un document strategic regrupând potențiale proiecte, campanii și propuneri de politici publice cu scopul de a se adresa problemelor cu care se confruntă în prezent siguranța rutieră”, scriu realizatorii ei.

Una dintre cele mai importante propuneri este implementarea unui sistem complex de camere video. Acestea ar trebui să aibă atât rolul de a supraveghea, cât și de a-i sancționa pe cei care încalcă legea. Sistemul ar fi similar cu cel pentru rovinietă, doar că șoferii ar urma să fie amendați automat.

„Impunerea unui sistem automat de camere video, inclusiv în zonele urbane care să fie însoțite de amenzi automate, este un obiectiv propus pentru anul 2024 și care are ca scop managementul vitezei pe șosele. Acest sistem ar avea un rol în sancționarea comportamentelor neadecvate în trafic și ar contribui la prevenirea încălcărilor de viteză în zonele astfel supravegheate”, susțin realizatorii Cartei Albe.

Practic, o astfel de cameră va scana mașina și numărul de înmatriculare. Iar amenda va fi întocmită automat pe numele proprietarului mașinii. În prezent, amenzile nu pot fi întocmite decât de un reprezentant al Poliției. Astfel, chiar și în cazul camerelor de rovinietă, procesul verbal de constatare e semnat de un ofițer de poliție.

Vizualizări: 1,831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: