AMEPIP, super-agenția înființată să supravegheze selecția conducerilor companiilor de stat are ”propria ARC Consulting SRL”

Mihai Precup, președintele AMEPIP

Întrebuințarea Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) se vede la nici o lună de la înființare. În privința selecției dubioase la CEO, AMEPIP s-a făcut că nu vede. În același timp este pregătită să facă același tip de selecție cu o firmă la fel de ”profesionistă” ca și ARC Consulting SRL.

Presa națională scrie că toate anunțurile de selecție publicate pe site-ul Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) sunt realizate în colaborare cu firma de consultanță Fox Management Consultants SRL. Această firmă, situată în București și având un singur angajat începând din 2012, pare să fie favorizată de către autoritățile publice în procesele de selecție a angajaților pentru companiile cu capital de stat. Anul trecut, achizițiile directe pentru astfel de contracte au totalizat aproape 600.000 lei.

Pe site-ul AMEPIP, agenție direct subordonată premierului și creată pentru gestionarea tuturor companiilor cu capital de stat, au fost publicate luni, 15 aprilie, opt anunțuri de selecție a membrilor unor consilii de administrație. Aceste anunțuri vizează companii din diverse domenii, localizate în diferite orașe din țară. În toate aceste procese de selecție, firma Fox Management Consultants SRL este responsabilă de reprezentarea expertului independent.

Firma Fox Management Consultants SRL a fost înființată în 2012, avându-l ca administrator și asociat unic pe Magdalena Radu. În 2022, cifra de afaceri a firmei a fost de 333.000 lei, cu un profit brut de 232.000 lei. Acesta a fost al doilea cel mai bun an din istoria firmei, după un profit de 264.000 lei în 2021. De fapt, firma a înregistrat un profit de peste 100.000 lei abia din 2019.

Vizualizări: 1,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: