ANAF ține nevaccinații la ușă, băncile îi primesc

Accesul contribuabililor în incinta Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), precum și în sediile structurilor subordonate, se va efectua doar cu certificat verde (Green Pass), începând de luni, informează instituția.

„Astfel, vor avea acces persoanele care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARSCoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore și persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, anunță ANAF.

Băncile vor permite accesul publicului, considerând că este vorba de o activitate esențială. ”Accesul la servicii financiare este esențial pentru asigurarea nevoilor de bază. În contextul noilor măsuri, dorim să ne asigurăm clienții că serviciile bancare de care au nevoie vor fi disponibile în continuare atât în unitățile CEC Bank, cât și prin intermediul canalelor digitale (internet banking, mobile banking, CEC_IN etc), fără a fi nevoie să prezentați un certificat verde! Bineînțeles, vom respecta în continuare măsurile de protecție și siguranță, ca și până acum: distanțarea, purtarea măștii, dezinfectarea spațiilor etc”, a transmis CEC BANK.

Și RAR anunță că accesul în sediile din întreaga țară va fi permis, timp de 30 de zile, DOAR în baza certificatului verde care atestă fie vaccinarea, fie testarea de tip RT-PCR sau antigen cu rezultat negativ, fie trecerea prin boală în ultimele 180 de zile.

"Ne prezentăm scuzele pentru inconveniente și vă stăm la dispoziție atât telefonic cât și on-line pentru orice problemă care privește activitatea cu clienții a Registrului Auto Român”, a transmis Registrul Auto Român (RAR).

Vizualizări: 2,663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: