Anchetă „in rem” în cazul italianului păcălit de iubita din Gorj

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti a confirmat joi deschiderea unei anchete penale în cazul cetăţeanului italian de 73 de ani, care a reclamat că ar fi fost păcălit cu sute de mii de euro de o gorjeancă de 30 de ani din Scoarţa.

Francesco Thiela a depus o plângere la începutul anului şi, iniţial, poliţiştii dispuseseră clasarea cazului, însă procurorul de caz nu a fost de acord cu decizia respectivă. Procurorul Radu Bondoc spune că, deocamdată, cercetările sunt făcute „in rem”, adică pentru faptele reclamate de italian, nu faţă de o persoană anume. „Există în lucru un dosar penal având ca obiect plângerea depusă de un cetăţean italian, care a reclamat săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune. Până în prezent nu s-au dispus măsuri procedurale şi procesuale, ci doar începerea urmării penale in rem cu privire la aceste infracţiuni”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti.

Trei persoane ar fi vizate totuşi de plângerea depusă de cetăţeanul italian. Francesco Thiela a reclamat-o atât pe fosta sa iubită din Scoarţa, cât şi pe mama acesteia, precum şi pe bărbatul cu care gorjeanca s-a căsătorit după ce i-a dat papucii italianului. Acesta s-a plâns autorităţilor române de faptul că femeia l-ar fi adus în sapă de lemn după ce l-a convins să îşi vândă proprietăţile din Milano, banii intrând în contul acesteia.

Italianul se plânge de un prejudiciu de 780.000 pe care i-l impută fostei iubite şi spune că nu va avea linişte până când nu o va vedea pe aceasta pedepsită şi banii recuperaţi de la ea. „Vreau în mod deosebit ca justiţia să îi dea o condamnare exemplară acestei femei şi pentru a o împiedica să facă din nou o infracţiune de acelaşi gen, ceea ce sigur va face dacă nu va fi condamnată. Sper să apuc ziua aceea şi îmi voi dedica toate energiile acestui scop. Cunosc cât de mult durează procesele în România, dar ştiu cât de mult durează şi cele din Italia şi sper ca în România sentinţele să se pronunţe mai repede”, spune italianul cu gândul la un verdict final, deşi până acolo mai este cale lungă.

Vizualizări: 5,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: