Creşteau cannabis printre porumbi. Drogurile ajungeau şi la Târgu Jiu

Patru persoane au fost reţinute, miercuri, în judeţul Olt, pentru trafic şi consum de droguri, acestea fiind suspectate că, începând de anul trecut şi până în prezent, ar fi cultivat şi ar fi vândut cannabis către diverse persoane din ţară. Drogurile ajungeau inclusiv pe piaţa din Târgu Jiu.

Afacerea a fost pusă la cale în toamna anului 2016. „Astfel, în perioada  toamna anului 2016 – luna august 2018,  inculpaţii au comercializat cannabis mai multor persoane de pe raza municipiilor Bucureşti, Slatina, Craiova, Târgu Jiu şi a oraşului Filiași,  primind sume cuprinse între 40-50 lei/gram. În primăvara anului 2018, pentru a-și maximiza profitul, inculpatul  Ivaşcu Forin i-a propus inculpatului Lupu Valerică să dezvolte o cultură de cannabis, sens în care i-a oferit un număr de 40 de plante de cannabis pentru a le cultiva în grădina sa, stabilind ca după recoltare să-i remită o parte din profit. S-a reținut că inculpatul Ivașcu Florin l-a asigurat pe inculpatul Lupu Valerică despre faptul că are deja consumatori care să cumpere marfa, cât şi persoane care să o comercializeze. În cursul lunii iunie 2018, inculpatul Barbu Marian i-a propus inculpatului Anghelescu Mihăiță să intre în afacerea cu droguri pe care acesta o avea împreună cu inculpaţii Ivașcu Florin și Lupu Valerică”, anunţă procuorii DIICOT.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza localității Tufeni, din judeţul Olt, la locuinţa inculpatului Lupu Valerică au fost identificate şi ridicate un număr de 24 plante de cannabis, iar de la locuinţa inculpatului Ivașcu Florin au fost identificate şi ridicate 7 plante de cannabis, o cantitate însemnată de seminţe de cannabis, o ţigară confecţionată artizanal ce conţinea cannabis și un număr de 72 pastile cu conţinut stupefiant. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 6,768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: