Anchetă la Cariera Lupoaia după un apel la 112

O nouă anchetă a fost dispusă într-o carieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia, după ce un salariat a sunat la 112 să anunţe că a fost pus de şeful său să facă lucrări care i-ar fi pus viaţa în pericol. S-a întâmplat la Cariera Lupoaia. Cei implicaţi în scandal vor da explicaţii superiorilor.

Incidentul s-a petrecut, marţi, la Cariera Lupoaia. O echipă de electricieni a primit sarcină de serviciu să mute un cablu electric de 6000 de volţi, fără să fie scos de sub tensiune, după cum susţineau salariaţii. Pentru că şeful lor a insistat ca cei doi electricieni să execute ordinul, unul dintre angajaţi a sunat la 112 şi a chemat poliţia la faţa locului. „A venit poliţia acolo. S-au luat declaraţii. Oamenii susţin că acel cablu nu era scos de sub tensiune, aşa că viaţa le era pusă în pericol, mai ales după ce au văzut ce s-a întâmplat cu colegii lor de la Cariera Pinoasa. Cablurile din carieră sunt învechite, au fost înnădite. Le-a fost teamă să mai pună mâna pe el. Inginerul a început să-i ameninţe că va suna la director şi îl va muta. Electricianul a anunţat că sună la 112 că încălcă măsurile de siguranţă şi sănătate în muncă. Era în pericol omul”, a transmis liderul de sindicat Nicu Bunoaica.

Incidentul a fost confirmat de poliţişti. „A fost un apel prin 112. A fost semnalat un conflict de muncă, între şefi şi salariaţi la Cariera Lupoaia. Neînţelegerile priveau aspecte de serviciu”, a transmis Ion Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Joi dimineaţa, cei implicaţi vor trebui să dea explicaţii în faţa superiorilor din companie. După nenorocirea de la Cariera Pinoasa, când doi electricieni au suferit arsuri grave în timp ce efectuau reparaţii la staţia electrică, angajaţilor le este teamă să mai muncească fără să-şi ia toate măsurile de siguranţă. „Trebuie oprit tot. S-a mai lucrat şi în condiţiile astea periculoase. Goana asta după cărbune face să se întâmple anumite lucruri. Oamenii nu mai vor să-şi pună viaţa în pericol”, a fost semnalul liderului de sindicat.

Vizualizări: 6,695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: