Anchete peste anchete în cazul morții lui Dobrin. Soția sa: Adrian nu a murit, ci a fost omorât!

Val de anchete după moartea lui Adrian Dobrin. Poliția, Direcția de Sănătate Publică Gorj, Corpul de Control al prefectului și șefii din Serviciul Județean de Ambulanță Gorj au început verificările și vor să afle dacă s-au respectat protocoalele și dacă se face cineva vinovat de moartea șefului Inspecției de Sănătate Publică Gorj. Între timp, soția lui Dobrin acuză că acesta „a fost omorât”.

La Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a fost deschisă o anchetă internă. Constantin Mitroi, directorul instituției, a declarat că Adrian Dobrin nu a rămas nicio secundă fără oxigen, chiar și după ce s-a oprit ventilatorul din cauza siguranței arse la tabloul electric al autospecialei. „El a fost ventilat manual până când a fost predat la Unitatea de Primiri Urgențe Râmnicu-Vâlcea. Transferul era riscant dată fiind starea sa de sănătate, care se înrăutățise. Familia și-a asumat în scris aceste riscuri. Din câte am înțeles, vineri, s-a propus să fie transferat cu elicopterul SMURD în capitală, dar a refuzat transportul cu elicopterul. Sâmbătă, din spusele medicilor, avea plămânii afectați 95% așa că nu mai putea fi făcut transferul pe cale aeriană. Vineri am chemat elicopterul de cinci ori la Târgu Jiu. Nici noi nu suntem Dumnezei. Echipajele nu pot face minuni”, a spus Mitroi.

Cristian Popescu a făcut parte din echipajul care l-a preluat pe Adrian Dobrin. Asistent medical, Cristian îl știa pe Dobrin de 20 de ani. Erau prieteni. Pentru el, misiunea de salvare a fost și mai dificilă. „Îl știu de 20 de ani, de când m-am angajat. A fost foarte dificil. Este ceva regretabil. A fost ventilat manual cinci minute. Atât a durat de la momentul când s-a ars siguranța și până am ajuns la UPU Vâlcea. Acolo a fost racordat imediat la ventilatorul din UPU și a dat semne că își mai revine. Avea o saturație de 90-95% deja. Din păcate, starea s-a înrăutățit. Mă striga în UPU: Cristi, dă-mi oxigen!”, a mărturisit asistentul.

Prefectul a trimis Corpul de Control la Serviciul de Ambulanță și vrea să verifice istoricul de service al autospecialelor. „I-am rugat să investigheze istoricul maşinii, istoricul de service al maşinii, să vedem dacă această maşină a mai avut probleme vizavi de această instalaţie de ventilaţie sau dacă a fost, pur şi simplu, o problemă mecanică”, a spus Corneliu Răducan Morega, prefectul județului Gorj.

Verificări mai fac și polițiștii în acest caz, dar și Direcția de Sănătate Publică Gorj. Toată lumea vrea să afle dacă șeful Sanepid putea să fie salvat și dacă se face cineva vinovat de moartea sa.

Adrian Dobrin a fost înmormântat, luni, în cimitirul din Bucureasa. Cortegiul s-a oprit pentru doar câteva minute în fața DSP Gorj, unde colegii au aprins candele și i-au adus un ultim omagiu. A plecat din fața instituției în aplauze, apoi a fost dus acasă pentru scurt timp. Familia nu l-a putut vedea pentru ultima oară pentru că sicriul a fost sigilat, așa cum cer procedurile în cazul deceselor cauzate de infecția cu Sars-Cov2.

Soția sa a făcut acuzații dure după înmormântare. „Acum, că mi-am așezat EROUL într-o odihnă vesnică, cu puterile care mi-au mai rămas si cu spiritul puternic pe care mi l-a transmis, crescand langa el de la varsta de 22 de ani,  mă folosesc de această retea publică si vă declar următoare: eu am semnat si mi-am asumat riscurile deplasarii la Bucuresti pentru pacientul Adrian Dobrin, dumnevoastra "sistemul sanitar" ati semnat si v-ati asumat riscurile pentru echipamentele detinute? Adrian nu a murit, ci a fost omorât, iar in codul penal se numește crima. Iti promit ca o sa ma lupt, Adrian”, a fost mesajul Georgianei, soția lui Adrian Dobrin.

Vizualizări: 8,823

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: