Angajările din minerit încă agită spiritele

 Angajările care se fac în carierele de cărbune din Gorj încă tulbură apele. În timp ce unii sindicaliști acuză încadrări pe pile, oficialii companiei invită oamenii legii să caute adevărul. „Dacă legea penală a fost încălcată, eu sunt ferm convins că organele abilitate își vor face datoria”, este reacția lui Ion Rușeț.

Rușeț a ținut să sublinieze că sindicatele au solicitat, la unison, să aibă prioritate la angajare copiii salariaților din companie, iar acest lucru se întâmplă deja.

“S-a dorit angajarea, cu prioritate, a copiilor salariaților. A fost o solicitare a sindicatelor în sensul acesta. Că a existat o influență, un trafic pe zona aceasta, acest lucru nu e normal și nici moral. Dacă legea penală a fost încălcată, eu sunt ferm convins că organele abilitate își vor face datoria”, a reacționat Ion Rușeț, consilier al Directoratului CE Oltenia, într-o emisiune la Tele3.

Angajări se fac frecvent în companie. În funcție de câți salariați ies la pensie, atâtea angajări noi se fac. Nu de puține ori, în spațiul public, s-a vehiculat că nu sunt respectate criteriile și că atât sindicate, cât și șefi din cariere ori oameni politici ar fi în spatele unor angajări recente din companie.

Vizualizări: 2,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: