Ce cantitate de energie vinde CEO

Complexul Energetic Oltenia (CEO) continuă să vândă o cantitate mică de energie pe Piața Zilei Următoare (PZU), acolo unde prețurile au explodat în acest an.

Cea mai mare parte din energia produsă, în jur de 80%, este vândută pe baza unor contracte bilaterale, pe care compania energetică a fost nevoită să le încheie de către Comisia Europeană, în vederea aprobării Planului de Restructurare. Aceasta a fost una dintre cerințele Comisiei Europene, pentru a demonstra că există un anumit grad de predictibilitate și că societatea are viitor. Această strategie și cerință a adus, însă, pierderi uriașe companiei energetice, deoarece vânzarea de energie electrică prin aceste contracte bilaterale s-a făcut la prețul pieței din perioada respectivă, dar, ulterior, prețul a crescut foarte mult. 

”Avem contracte bilaterale. Mergem cu 15-20 la sută pe Piața Zilei Următoare. Prețurile au fost bune. Am avut un preț mediu de vânzare de peste 800 de lei. Încheierea de contracte bilaterale a fost o cerință a Uniunii Europene legată de aprobarea Planului de Restructurare“, a spus Ion Rușeț, consilier în cadrul CEO. 

Vizualizări: 2,224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: