Angajații care l-au ajutat pe șeful Apelor la pensiune, audiați la Poliție

Problemele par să nu se mai termine pentru directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj. După amenzile uriașe pe care le-a primit de la inspectorii de muncă, Alexandru Buduran va trebui să dea cu subsemnatul și la Poliție. Oamenii legii au intrat deja pe fir și au cerut mai multe documente. Au ridicat deja acte atât de la ITM, cât și de la SGA, iar angajații prinși muncind la pensiunea lui Buduran urmează să fie audiați.

Toți cei șapte salariați care au fost depistați de inspectorii de muncă lucrând în pensiunea lui Alexandru Buduran, în stațiunea Rânca, urmează să fie audiați la Poliție. Aceștia vor da explicații cu privire la activitățile pe care le desfășurau acolo.

Șeful lor se apără și se plânge că amenzile sunt prea exagerate. Susține că oamenii și-ar fi luat chiar concediu de la serviciu ca să-l poată ajută la pensiune, însă nu la construirea ei sau alte lucrări complexe, ci doar la curățenie.

„Angajații Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj desfășurau de aproximativ două săptămâni o lucrare de reparații la clădirea Apelor din Rânca. Există și poze, și documente în acest sens, cu materialele achiziționate pentru acolo. La finalizarea lucrării, tot fiind în zonă, am convenit cu oamenii din simplul fapt că suntem colegi, eu sunt director de nouă luni, dar noi suntem colegi de 14 ani, având o construcție aproape finalizată în Rânca, i-am rugat să mă ajute un pic la curățenie. Oamenii și-au luat concediu în ziua respectivă, nu i-am plătit. Am fost amendat că am primit oameni la negru”, a spus Buduran.

Alexandru Buduran a anunțat că va contesta amenzile în instanță. El spune că pensiunea este ridicată cu bani de la bancă. „Au venit peste noi, cu jandarmii, cu mare tam-tam. Nu voi plăti această amendă pentru că nici nu am cum să o plătesc. Este uriașă. Consider că se putea da măcar un avertisment, nu amenda maximă. Voi lua avocat și voi merge în instanță. Pentru această pensiune, am luat bani din bană. Plătesc 25 de ani. Acest lucru se poate verifica”, a mai spus directorul SGA Gorj.

Polițiștii urmează să stabilească dacă cei șapte angajați au fost și pontați la serviciu în ziua când au fost prinși muncind la pensiunea șefului lor. Au fost solicitate și ridicate, miercuri, mai multe documente de la instituție. În plus, acte a cerut și Corpul de Control trimis de prefectul Cosmin Pistol să verifice toate informațiile vehiculate în spațiul public.

Alexandru Buduran a fost amendat cu 140 de mii de lei de ITM pentru că au fost găsiți cei șapte bărbați care nu aveau niciun contract cu el și cu încă 4.000 de lei pentru că niciunul nu avea echipament de protecție la momentul controlului.

Vizualizări: 4,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: