O nouă atracție la Stâna Ștefanu, la vară

Pe lângă măgăruși, oi și miei ori câini ciobănești, turiștii care vor străbate Transalpina, la vară, vor avea parte de o nouă surpriză. Proprietarii celebrului popas au adoptat un cal. Zeus, un căluț cu ochii albaștri, îi va întâmpina pe oaspeți într-un țarc ce va fi special amenajat pentru el. Calul a fost adus în Gorj din Ialomița. Stăpânul său a vrut să-l ofere cuiva care să nu-l pună la muncă și să-l îngrijească, iar pentru asta a dat anunț la televizor.

Sute de oameni au vrut să-l adopte pe Zeus, după ce a apărut la televizor, dar băcița Mărioara a convins. Calul va fi admirat, din vară, la Stâna Ștefanu, pe Transalpina, unde îi va fi pregătit un țarc special. Până atunci, turiștii îl vor cunoaște pe Zeus, la Novaci, unde ciobanii de pe Transalpina au făcut un punct gastronomic local, unde gurmanzii se pot desfăta cu preparate tradiționale.

800 de kilometri a străbătut Zeus să ajungă în Gorj. „Căluțul Zeus are o nouă casă. I-am pregătit cu mare drag locul unde va sta până când vom urca din nou la draga mea Stâna Ștefanu. Acolo, va incanta turiștii, cu frumusețea și blândețea lui. Blândețea din ochii lui albaștri ca cerul te face să  uiți de greutăți, te face să meditezi asupra vieții. Il voi îngriji ca pe un copil.  Multumesc proprietarului  Claudiu Stefan Soare din com. Muntenii Buzăului Ialomița, Multumesc celor de la emisiunea Acces Direct pentru ca, din sutele de doritori au ales ca eu să fiu cea care îi voi fi stăpână. Multumesc lui Daniel Trifu, Lavinia-Mihaela Tirzianu. Va asteptam la novaci si din vara la Stana Stefanu, sa-l cunoasteți pe Zeus. 800 de km a fost drumul cu masina speciala de transport animale sa aducem calutul cu ochii albastri. N-a fost putin, dar a meritat. Multumim șoferului Grigore Agurida”, a fost mesajul băciței Mărioara Babu.

Galerie foto



Vizualizări: 3,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: