Angajații de la Ambulanță, dați în judecată de... Ambulanță. Motivul!

Mai mulți angajați de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, în frunte cu fostul manager, Constantin Mitroi, sunt buni de plată după ce au încasat sporuri nelegal. Ilegalitatea a fost constatată de inspectorii Curții de Conturi, iar acum salariații trebuie să dea banii înapoi. Instituția a deschis zeci de procese angajaților ca să recupereze banii și să respecte măsura lăsată de controlori.

Decizia vine după ce Serviciul de Ambulanță a încercat să conteste în instanță raportul Curții de Conturi, dar n-a reușit. Așa că acum instituia a fost nevoită să deschidă procese tuturor salariaților despre care inspectorii Curții de Conturi au spus că au încasat sporuri ilegal.

Printre cei chemați în judecată de Serviciul de Ambulanță este și fostul manager al instituției, Constantin Mitroi. El trebuie să restituie banii încasați ca spor de radiații. Acesta i-a adus un plus de 10% la salariu în perioada martie – aprilie 2018. De asemenea, Curtea de Conturi a stabilit că fostul manager a încasat ilegal și indemnizație de hrană între anii 2018 – 2021. Și acești bani trebuie să-i restituie.

Recent, zeci de procese a deschis Ambulanța angajaților și urmărește restituirea acestor bani.

Potrivit raportului întocmit de Curtea de Conturi, personalului economic, din secretariat, întreținere, aprovizionare și reparații a primit sporul de radiații de 10% la salariile de bază deși mai beneficiau și de spor pentru condiții periculoase, în valoare de 50% din salariul de bază, și de încă un spor de 15% pentru condiții vătămătoare.

În total, instituția are de recuperat peste 100 de mii de lei doar din restituirea sporului de radiații.

Galerie foto


Vizualizări: 4,728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: