Un spital din Gorj concurează cu clinicile moderne

Vești bune din sectorul de sănătate al județului Gorj vin de la Spitalul „Sfântul Ștefan” din Rovinari. Investițiile realizate aici de autoritățile locale, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, fac unitatea spitalicească să concureze cu cele mai moderne clinici în ceea ce privește dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație.

Investițiile realizate prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia se ridică la aproximativ 9,4 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 9,2 milioane de lei. Acești bani au mers pentru modernizarea infrastructurii spitalului și dotarea cu echipamente performante, care să răspundă nevoilor pacienților, dar și să contribuie la reducerea consumului de energie.

Una dintre marile realizări făcute la Spitalul din Rovinari o reprezintă dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație în secțiile de Oftalmologie și Medicină Internă, precum și a Laboratorului de Radiologie și Imagistică.
Acum, rovinărenii care au nevoie de investigații de tipul computer tomograf (CT) sau rezonanță magnetică nucleară (RMN) nu mai sunt nevoiți să meargă în alte localități pentru aceste examinări.
”Spitalul Orășenesc oferă servicii medicale de specialitate atât populației din Rovinari, cât și locuitorilor din cele cinci comune arondate. Spitalul este situat într-o zonă industrial-minieră de importanță națională, iar din cauza condițiilor specifice zonei, populația este expusă la un risc ridicat de îmbolnăvire, prin accidentele de muncă și boli profesionale. Până să implementăm acest proiect cu bani europeni, ambulatoriul de specialitate era slab organizat, dotările erau minime, învechite. Având în vedere faptul că resursele financiare ale spitalului erau insuficiente pentru schimbări majore, iar numărul internărilor creștea de la an la an, dotarea din surse financiare nerambursabile a ambulatoriului a fost ca o gură de oxigen pentru cadrele medicale și pentru pacienți”, a precizat Robert Filip, primarul Orașului Rovinari
Nu mai puțin de 32 de echipamente medicale moderne au ajuns la Spitalul din Rovinari pentru dotarea secțiilor existente.

Galerie foto


Vizualizări: 11,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: