Zeci de gorjeni mușcați de căpușe

Sezonul grătarelor aduce și pericole. Zeci de gorjeni au ajuns la Urgențe după ce au fost mușcați de căpușe. Circa 40 de pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

"În ceea ce privește cazurile de mușcătură de căpușe, situația la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu - am avut aproximativ 40 de pacienți care s-au prezentat la UPU de când a început sezonul grătarelor și ieșirilor în aer liber. Pacienților care ajung la UPU mușcați de căpușe li se acordă îngrijiri medicale- li se extrage căpușa sau restul de căpușă, se dezinfectează locul mușcăturii și apoi sunt trimiși către Secția Boli Infecțioase-Camera de Gardă Boli Infecțioase pentru recomandare/administrare de tratament. Majoritatea primesc tratament cu amoxicilină pentru o perioadă de șapte zile", a transmis Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.

Mușcătura de căpușă poate transmite boli deosebit de grave la om, precum babesioza, boala Lyme și encefalita de căpușă. Căpușele sunt paraziți externi ce se hrănesc cu sânge și trăiesc în apropierea solului, în ierburi înalte, în grămezi de frunze și în zone cu verdeață. Există mai multe specii de căpușe. Nu toate mușcăturile de căpușă sunt periculoase; multe căpușe nu transmit nicio boală, au mai transmis reprezentanții unității medicale.

Vizualizări: 778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: