Concursuri de angajare în două spitale din Gorj. Cine se poate înscrie!

Vești bune pentru angajații din sistemul medical care aveau emoții că vor rămâne pe dinafară odată cu încetarea stării de alertă. Vor avea ocazie să rămână pe aceste posturi pe o perioadă nedeterminată. Spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean Gorj vor organiza concursuri pentru fiecare post ocupat în pandemie.

Circa 90 de persoane a angajat Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu în ultimii doi ani de pandemie cu contracte valabile doar în starea de alertă. Odată ce s-a renunțat la starea de alertă, oamenii riscau să fie lăsați pe dinafară, însă a fost adoptată o lege în Camera Deputaților care le permite spitalelor să organizeze examene și să angajeze acest personal cu contracte pe perioade nedeterminate de timp.

Toate aceste angajări s-au făcut pentru sectoarele unde au fost tratați pacienți infectați cu SarsCov2. "Sunt 87 de persoane angajate pe perioadă determinată. Avem și medic, asistenți, infirmieri, brancardieri. Spitalul și-a mărit capacitatea prin structurile de Covid, ATI Covid, Boli Infecțioase, zone tampon", a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

“Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va organiza, în termenul prevăzut de lege, examenul, în vederea ocupării posturilor pe durată nedeterminată, pentru personalul care, în perioada stării de alertă sau a situațiilor de risc epidemiologic și biologic, determinate de pandemia de COVID - 19, a ocupat fără concurs posturi de execuție pe durată determinată în cadrul acestei unități sanitare publice”, se arată într-un proiect de hotărâre ce va fi dezbătut de aleșii județeni într-o ședință extraordinară, programată luni.

Un proiect similar vizează și Spitalul de Pneumoftiziologie ,,Tudor Vladimirescu”, din comuna Runcu.

În ambele cazuri, concursurile de angajare se organizează „sub rezerva asigurării sustenabilității financiare și bugetare a cheltuielilor de funcționare, aprobate în condițiile legii”.

La aceste examene, pot participa doar persoanele care au fost angajate fără concurs și pentru o perioadă determinată în starea de alertă, în special în compartimentele unde erau tratați pacienți infectați sau suspecți de Covid 19. 

Vizualizări: 2,069

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: