Angajaţii de la UM Sadu sunt în concediu de odihnă

O bună parte din angajaţii Uzinei Mecanice Sadu se află în concediu de odihnă pentru a putea fi pus în aplicare planul de restructurare. Marcel Hoară, administratorul special al uzinei, spune că deşi, situaţia finaciară la Sadu este una destul de proastă, există speranţe ca aceasta va intra în normal, mai ales că livrările de muniţie decurg conform contractelor.
 Marcel Hoară, administratorul special al Uzinei Mecanice Sadu, spune că în perioada următoare la uzină va avea loc o revizie a fluxurilor tehnologice şi a liniilor de producţie, lucru care se va realize în perioada în care majoritatea angajaţiilor se vor afla în concediu de odihnă. „La momentul actual uzina funcţionează normal. Ieri s-a facut o livrare de muniţie, iar următoare va avea loc chiar pe 31 iulie, de ziua uzinei. În perioada următoare vor urma paşi de reorganizare. În momentul de faţă o bună parte din angajaţi intră in concediu de odihnă în conformitate cu prevederie Contractului colectiv de muncă şi în vederea reviziei tehologice normale. Din păcate la Uzina Mecanică Sadu echipamentele sunt relativ vechi şi tehnologiile învechite. Pentru mine este deosebit de important să menţinem aceste echipamente funcţionale şi în bune condiţii, iar pentru acest lucru revizia trebuie făcută. Din punct de vedere al salarizării totul este în regulă, iar media salariilor este una foarte bună, mai ales că angajaţii primesc şi bonuri valorice. În contextul în care ne aflăm pot spune că sunt relativ mulţumit de situaţia care este acolo, dar acest lucru nu înseamnă că nu este loc de mai bine“, susţine administratorul special al Uzinei Mecanice Sadu. .
 La Uzina Mecanică Sadu situaţia finaciară este destul de proastă, datoriile acumulate depăşind o mie de miliarde de lei vechi, chiar dacă uzina a beneficiat de ştergerea datoriilor în timpul fostei guvernări a democraţilor. „Din păcate datorită lipsei unui proces de reorganizare şi în interior şi a eficientizării activităţii, uzina mecanică Sadu a ajuns în acestă postură. În perioada următoare primordial este modalitatea în care reuşim să viabilizăm activitatea şi să trasformăm activitatea de producţie a muniţiei în una viabilă din punct de vedere economic“, a declarat Marcel Hoară.  


Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: