Angajaţii primăriei Târgu Jiu strâng bani pentru "Cuminţenia Pământului"

Administraţia locală din Târgu Jiu face colectă pentru "Cuminţenia Pământului". Funcţionarii primăriei donează bani astfel încât opera lui Constantin Brâncuşi să rămână în ţară. Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a donat deja câteva sute de lei, iar directorii din primărie spun că vor contribui şi ei.

Statul român mai are nevoie de 6 milioane de euro pentru a cumpăra opera brâncuşiană. Autorităţile de la centru au făcut apel la cetățeni să contribuie cu sume în acest sens. Salariaţii primăriei Târgu Jiu s-au mobilizat și strâng bani pentru Cuminţenia Pământului. "Și noi, la primăria municipiului Târgu Jiu, am hotărât să strângem fonduri, să strângem bani de la toți cei care vor să doneze pentru această operă. S-a început acest demers, este în plină desfășurare, sper ca într-o perioadă destul de scurtă de timp să avem posibilitatea să depunem fondurile care se vor strânge la o unitate bancară pentru ca aceşti bani să meargă în fondul care se va crea şi care va asigura cumpărarea acestei faimoase opere. S-au depus anumite sume până acum. Am depus și eu 400 lei. Fiecare angajat depune cât crede de cuviinţă", a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Salariaţii şi şefii din primărie spun că vor da bani pentru a ajuta la achiziţionarea operei. "Cu siguranţă mă voi regăsi printre cei care vor dona pentru că este normal ca această operă să întregească patrimoniul naţional. Tot vine Paștele, mă voi aduna cu familia, cu copiii, şi cu această ocazie nu numai eu, ci și cei din familie, vom încerca să dăm o mână de ajutor așa cum este normal și firesc", a spus Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Inclusiv reprezentanţii bisericii s-au arătat dispuşi să participe la această colectă naţională.  Până ieri, nicio sumă nu apărea ca fiind donată din Gorj.

Vizualizări: 560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: