Angajații primăriei vând ornamente de brad pentru un copil bolnav

Gest impresionant făcut de angajații primăriei Alunu din Vîlcea. Aceștia au participat la târgul de la Baia de Fier, unde au vândut ornamente de Crăciun confecționate din hârtie, aţă şi conuri de brad, pentru a ajuta un copil bolnav.

Preţurile ornamentelor au variat între 3 şi 5 lei, acestea fiind confecţionate de către elevi la Atelierul lui Moş Crăciun. Suma de bani strânsă a fost donată pentru o fetiţă de 13 ani din comuna Alunu care are probleme de sănătate. Fetiţa a suferit până în prezent patru operaţii la un ochi, necesitând însă efectuarea unei alte intervenţii în străinătate.

De asemenea, angajații primăriei au vândut dulceaţă de afine şi mure, dar și sirop de fructe de pădure, în același scop.

Dorin Teodorescu, reprezentantul GAL PARÂNG, a ţinut să precizeze că gestul celor la Alunu este unul în spiritul sărbătorilor de iarnă, acela de a dărui un strop de bucurie. Teodorescu spune că ediţia Târgului de tradiţii şi meşteşuguri „Oltenia de sub munte” din 2018 va aduna şi mai mulţi meşteri populari tradiţionali, pentru ca gorjenii să aibă de unde să îşi aleagă un obiect pe care să îl dăruiască de sărbători.

Târgul de la Baia de Fier a fost organizat de GAL Parâng în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: