Târgu Jiu: Termen pentru depunerea solicitărilor de scutire la plata impozitului

Târgujienii cu venituri modeste sunt aşteptaţi până la sfârşitul anului la Direcţia Publică de Venituri, pentru a putea beneficia de scutire la plata impozitului pe casă. Vestea bună este că faţă de anul 2017 a crescut nivelul de venit până la care se acordă astfel de facilităţi fiscale.

Beneficiarii acestui ajutor sunt contribuabilii care înregistrează un venit brut sub 600 lei/membru de familie. Nu se ţine cont de numărul persoanelor care locuiesc în acel imobil, ci doar de venitul proprietarilor. „Prin membru de familie se înţelege contribuabilul sau co-proprietarii, în cazul în care soţul şi soţia au în co-proprietate imobilul respectiv”, a explicat Mariana Budulan, directorul Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu.

Pentru a fi scutiţi de plata impozitului, beneficiarii trebuie să depună o cerere la Direcţia Publică de Venituri, termenul limită de depunere fiind 31 decembrie. „Documentele sunt cele referitoare la veniturile pe care le realizează soţul şi soţia: cupon de pensie, adeverinţă de salariu, actele de identitate. Mai sunt câteva condiţii care trebuie să le îndeplinească: să nu aibă creanţe restante la bugetul local, adică să-şi fi achitat la zi impozitele şi taxele datorate bugetului local, inclusiv amenzile, şi să nu aibă în proprietate mai mult de un autoturism şi o clădire cu o suprafaţă mai mare de 100 de metri pătraţi”, a mai spus directorul Mariana Budulan.

Documentele pot fi depuse la Direcţia Publică de Venituri până la 31 martie 2018, primul termen de plată al taxelor şi impozitelor.

În 2017, circa 200 de contribuabili au beneficiat de aceste scutiri, însă nivelul maxim de venit până la care se acorda facilitatea era de 500 de lei brut/membru de familie.

Vizualizări: 402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: