Antrenor gorjean, revenit în Liga 1 după ce a pregătit Pandurii

Antrenorul gorjean Dan Vasilică a revenit în Liga 1, promovând cu FCU Craiova, şi rămâne în staff-ul echipei oltene. Vasilică a mai pregătit fizic în Liga 1, pe Pandurii Târgu Jiu, unde a fost prezent în sezonul 2016 – 2017.

FCU Craiova a încheiat sezonul de Liga 2, ediția 2020-2021, pe locul 1 atât în campionatul regulat, cât și în play-off, cu un total de 54 de puncte acumulate în 29 de meciuri. Din staff-ul care a muncit la promovarea în Liga 1 a făcut parte şi antrenorul gorjean Dan Vasilică, în calitate de preparator fizic. Acesta a fost, pentru o scurtă perioadă, chiar şi antrenor principal, înainte de numirea antrenorului cu care echipa a promovat, Eugen Trică.

Gorjeanul Dan Vasilică nu este la prima sa prezenţă în Liga 1 cu o echipă olteană, el fiind preparator fizic şi la Pandurii în ultimul sezon în care echipa din Târgu Jiu a evoluat în Liga 1. Vasilică a avut un parcurs interesant ca antrenor principal, deşi ocupaţia sa de bază este cea de preparator fizic.

Fost antrenor principal al gojenilor de la Internaţional Băleşti, cu care promovase chiar în Liga 3, Dan Vasilică a activat în acelaşi sezon 2016 – 2017 şi la Pandurii, ca responsabil cu pregătirea fizică. După ce a trecut şi pe la Energeticianul în 2018, Vasilică a fost apoi preparator fizic la Csikszereda în sezonul 2018 – 2019, şi la FC Argeş. Din 2019 Dan Vasilică s-a ocupat de pregătirea fizică a oltenilor de la FCU Craiova, acolo unde a ocupat şi postul de antrenor principal, în prima parte a acestui ultim sezon. După ce a fost numit un nou antrenor acesta a revenit pe funcţia de preparator fizic iar recent acesta a sărbătorit promovarea în Liga 1.

Vizualizări: 1,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: