Anunț făcut de AJOFM Gorj. În atenția firmelor care angajează cetățeni străini

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj anunţă angajatorii care încadrează în muncă cetățeni străini (non UE) că valabilitatea adeverinței cu forța de muncă disponibilă pentru locul de muncă vacant, eliberată de instituția județeană, s-a modificat de la 60 zile la 90 zile.

”Anunţăm angajatorii care încadrează în muncă cetățeni străini ( non UE), că valabilitatea adeverinței cu forța de muncă disponibilă pentru locul de muncă vacant, eliberată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, s-a modificat de la 60 zile la 90 zile, în conformitate cu prevederile ART II, pct 15, din Legea nr. 28 din 29 februarie 2024, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul străinilor. Această adeverință este unul din documentele necesare pentru obținerea avizului de angajare de către angajatorul persoană juridică pentru lucrătorii cetățeni nonUE și se eliberează de către AJOFM Gorj după cinci zile lucrătoare de la data depunerii solicitării de către angajator. Pentru anul 2024 Guvernul României a stabilit un contingent de 100.000 lucrători străini nou admiși pe piața forței de muncă din România”, transmite AJOFM Gorj.

În anul 2023 AJOFM Gorj a eliberat angajatorilor din județul Gorj 188 adeverințe, pentru obținerea avizului de angajare pentru 2230 cetățeni străini (non UE).

Informații suplimentare se obțin de la compartimentul EURES din cadrul AJOFM Gorj, str Lt. Col. D. Petrescu, nr 1, telefon 0253211568.

Vizualizări: 1,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: