Va înlocui Inteligența Artificială și arbitrii de fotbal!

Inteligența artificială își face loc tot în mai toate domeniile iar perspectivele par a susține creșterea rolului AI. Tehnologiile moderne și-au făcut loc chiar și în fotbal și se pune întrebarea dacă este loc și pentru inteligența artificială.

Deja Bundesliga a inovat utilizând inteligența artificială când vine vorba de analiza datelor sau engagementul cu fanii prin content personalizat pe care îl furnizează, utilizând instrumente precum SageMaker, Lambda sau DynamoDB.

Suporterii se întreabă însă dacă există vreo șansa ca inteligența artificială chiar să înlocuiască arbitrii din fotbal. Un răspuns din interior, cu argumente, a fost oferit pentru ProSport cel mai bine cotat arbitru român al momentului, Istvan Kovacs. Acesta a abordat deschis acest subiect sensibil în cadrul confesiunii sale din rubrica „Dialoguri fără vloguri”.

Pentru Istvan Kovacs, cel puțin la acest moment, lucruri sunt destul de clare iar centralul din Carei explică și contextul care susține punctul său de vedere: „Nu! Clar nu! S-ar pierde din frumusețea jocului iar inteligența artificială nu poate înlocui deciziile care sunt la limită. Acolo e necesar simțul uman. Pentru că iei acele decizii evaluând în contextul partidei, prin tot ceea ce s-a întâmplat în meci până la acel moment fix”.

Arbitrul de Liga Campionilor, care a oficiat și la EURO 2020 și s-a aflat în lotul de Mondial 2022, este optimist și când vine vorba de atractivitatea fotbalului în raport cu generațiile copiilor de azi și de mâine.

Vizualizări: 573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: