Apa fructată, răcoritoare în zilele de vară

O băutură răcoritoare foarte sănătoasă care poate fi preparată rapid acasă şi pentru care nu ai nevoie de numeroase ingrediente, dar nici de prea mult efort. Este cunoscută ca ”apă enzimatică” sau ”apă infuzată cu fructe” ori ”apă vitaminizantă”.

Este vorba despre un produs sănătos, vitaminizant, răcoritor și plăcut la gust, necesar în special în zilele toride, când nevoia organismului de hidratare este mai ridicată. E important să te hidratezi, dar apa poate deveni destul de banală după o anumită perioadă și riști să nu mai ții cont de aportul de apă recomandat pentru simplul fapt că te-ai săturat de un pahar de apă obișnuită.

Castravete cu lămâie

Începe-ți ziua cu o apă infuzată care să te trezească. Taie câteva felii de castravete și adaugă-le într-o sticlă de apă rece. Stoarce înăuntru și câteva picături de lămâie, taie restul în bucăți și pune-le și pe ele în sticlă. Aroma răcoritoare a castravetelui completează perfect aciditatea naturală a lamâilor. Ca alternativă, poți folosi lime, portocale sau grapefruit.

Fructe de pădure și mentă

Menta este renumită pentru abilitatea ei de a îmbunătăți digestia, iar acest lucru o face ideală pentru o infuzie pe care să o consumi după masă. Fructele de pădure închise la culoare, cum ar fi zmeura, afinele sau murele au un conținut ridicat de antioxidanți și dau o notă dulce, fructată. Nu uita să freci un pic frunzele de mentă și să storci ușor fructele de pădure înainte de a adăuga apa, pentru ca acestea să-și elibereze în întregime aroma.

Ghimbir, pară și vanilie

Cea mai nouă combinație în materie arome, această infuzie este o explozie de gusturi: ghimbirul picant, dulceața vaniliei și gustul fructat al perei vor satisface pe oricine. Acest mix se recomandă pentru o zi însorită petrecută alături de prieteni.

Cireșe și lime

Această apă dulce și fructată este ideală în zilele călduroase de vară, cireșele oferă o explozie naturală de dulceață, iar lime-ul îți va lăsa un gust delicios de citrice. Și poţi să păstrezi fructele din sticlă după ce ai băut toată apa pentru a le folosi într-un smoothie plin de nutrienți.

Căpşuni şi mentă

O altă combinaţie pe care trebuie neapărat încercată, mai ales că este vremea lor, este cea de apă fructată cu aromă de căpșuni și mentă. Este deosebit de plăcută la gust și foarte răcoritoare dar conține şi vitamine naturale, minerale și enzime. Se pune într-o carafă apă plată (sau apă de izvor) și fructele preferate în ce cantitate dorești, în funcție de cât de concentrată vrei să fie în vitamine apa și cât de aromată o preferi. Dacă ai și câteva frunze de mentă e și mai bine. Frunzele de mentă și feliile de lămâie merg în toate combinațiile de apă fructată.

Vizualizări: 1,549

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: