Volkswagen a adus în România primul model electric, ID.3  

Odată cu prezentarea unui prototip camuflat în cadrul unui eveniment special, cei de la Volkswagen au demarat precomenzile pentru noul ID.3. În cadrul unei întâlniri organizate de importatorul Volkswagen în România, s-a precizat că acest model a fost special gândit pentru a avea un preț apropiat de cel al unui Golf.

Versiunea inițială de lansare a acestui model a debutat simultan în 29 de țări din Europa, inclusiv România. Doar 30.000 de asemenea modele Volkswagen ID.3 vor fi disponibile, după care vor sosi și restul echipărilor din această gamă. Volkswagen ID.3 1st, așa cum se numește versiunea de lansare, are o baterie de 58 kWh și asigură o autonomie de până la 420 de kilometri. Ulterior, va fi lansată o versiune mai accesibilă, cu un acumulator de 45 kWh, care va asigur o autonomie de 330 de kilometri, precum și o versiune cu un acumulator mai mare, de 77 kWh, care va putea să parcurgă 550 de kilometri.  Puterea motorului electric este aceeași indiferent de versiunea aleasă, respectiv 170 de cai-putere. Tocmai de aceea, trebuie să îl comparați cu un Volkswagen Golf TDI de 170 CP și cu o echipare la fel de bogată precum ID.3 1st edition. De notat că aceasta din urmă nu este o echipare în sine, fiind oferite trei niveluri de dotări: Comfort, Plus și Max. Volkswagen ID.3 are dimensiuni exterioare comparabile cu cele ale unui VW Golf, în timp ce spațiul interior se ridică la nivelul unui Passat.

Cei care vor comanda un Volkswagen ID.3 trebuie să aibă puțină răbdare, deoarece producția demarează la finalul lui 2019, iar livrările încep din luna iunie a anului viitor.. Cei de la Volkswagen România sunt gata să primească un avans de 1.000 de euro pentru versiunea de lansare a lui ID.3. Clienții de Volkswagen ID.3 1st vor primi un pachet special de un an de alimentare gratuită de la stațiile incluse în aplicația We Charge a celor de la Volkswagen, în limita a 2.000 kWh. Cei 2.000 de kWh sunt suficienți pentru a putea parcurge minimum 10.000 de kilometri în cele mai vitrege condiții pentru o mașină electrică, după cum au explicat cei de la Porsche România, pentru autobild.ro. Vestea cea mai bună este că programul de livrări al lui ID.3 îi va permite importatorului Volkswagen să finalizeze cea mai mare parte a rețelei de stații de încărcare de înaltă putere. România are rezervată o cotă de 450 de unități ID.3, ceea ce reprezintă o valoare incredibilă în raport cu ceea ce va putea fi comercializat în Austria, respectiv 200 de unități. 

Vizualizări: 1,179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: