Pregăteşte părul pentru vară cu uleiuri naturale

Uleiurile naturale sunt utile pentru remedierea atât a părului, cât și a scalpului. Acestea sunt blânde pentru scalp, în același timp oferă proprietăți regenerabile și hrănitoare pentru firul de păr. Ele sunt obținute din plante, fructe sau semințe.

Uleiurile naturale nu sunt ceva nou, femeile le folosesc din cele mai vechi timpuri. Cu toate acestea, recent, uleiurile au început să apară în saloanele de coafură și pe rafturile pentru farmacii.

Când vine vara părul are nevoie de mai multe uleiuri, mai ales atunci când vă pregătiţi de plajă. Şi nu e neapărat necesar să cumpăraţi uleiuri  cosmetice speciale pentru că găsiţi la plafar tot ceea ce vă trebuie. Dar este necesar să ştiţi ce tip de păr aveţi.

Porozitatea părului este determinată de starea cuticulelor, stratul exterior al firelor de păr, care pot fi afectate. Toate substanțele, inclusiv toxinele, vaporii, fumul de țigară, pătrund prin cuticule către părțile interioare ale părului nostru. Cu cât porozitatea este mai mare, cu atât este mai afectat părul. De aceea trebuie să îi aplicăm anumite tratamente speciale, mai ales vara, când stăm mult la soare. Este foarte important să cunoaștem porozitatea părului nostru pentru a afla dacă este afectat. Aceste cunoștințe sunt extrem de necesare pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun ulei natural pentru îngrijirea părului.

Următoarea listă clasifică anumite uleiuri pentru un tip specific de porozitate:

- părul cu porozitate scăzută are nevoie de ulei de nucă de cocos sau ulei de palmier,

- părul de porozitate medie are nevoie de ulei de macadamia, migdale, arahide, susan, avocado și ulei de argan.

- Părul cu porozitate mare are nevoie de ulei de semințe negre, porumb, semințe de in, grâu, ulei de struguri.

Vizualizări: 698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: