Apelul lui Cosmin Popescu pentru medici: Să trateze cu respect pacienţii

„Să trateze cu respect pacienţii, că nu vin în vizită la spital, ci cu o problemă!” Este apelul pe care îl face preşedintele Consiliului Judeţean Gorj către medicii care lucrează la spitalul din Târgu Jiu. Mesajul lui Cosmin Popescu vine în contextul scandalurilor care nu mai par să se încheie în jurul unităţii medicale. Popescu a transmis şi în ce condiţii poate înceta contractul managerului Gigel Capotă.

Cosmin Popescu a explicat că instituţia pe care o conduce depune eforturi considerabile pentru ca pacienţii să fie trataţi în condiţii mai bune, iar medicii să aibă la dispoziţie toată aparatura de care au nevoie.

În schimbul acestui confort, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj le cere doctorilor respect pentru bolnavi. „Eforturile sunt mari. Sunt investiţii. Eforturile sunt considerabile şi cu cheltuielile de personal care au crescut substanţial. Singura mea rugăminte către cadrele medicale este să trateze cu respect pacienţii, pentru că oamenii au o problemă. Nu vin în vizită la spital. Şi către managementul spitalului, să pună în aplicare un management serios şi să ducă la îndeplinire tot ce înseamnă neconformitate, să nu le mai regăsim în cadrul spitalului. De multe ori, acestea sunt amplificate, dar nu trebuie să existe. E păcat pentru că se investeşte foarte mult în spital şi toate aceste acţiuni duc în derizoriu tot ce facem noi sau Ministerul Sănătăţii pentru acest spital”, a mai spus Cosmin Popescu.

Cât despre scandalurile interminabile din jurul unităţii medicale din Târgu Jiu, Cosmin Popescu spune că va lua măsuri, dacă se va impune, când îi va evalua activitatea lui Gigel Capotă. „Poate e, de multe ori, o lipsă de comunicare între cadrele medicale şi manager. Sunt şi lucruri pe care managerul trebuie să le pună la punct prin proceduri. Şi raportul Corpului de Control a spus că trebuie respectate procedurile astfel încât să fie evitate anumite probleme pe viitor. O procedură dusă la capăt nu face decât să te apere. Avem, la acest moment, un contract de management pe care trebuie să-l respect eu, trebuie să-l respecte managerul. Nu voi ezita, în momentul în care voi face analiza riguroasă a acestui contract, dacă unul dintre indicatorii cuprinşi în contract nu va fi îndeplinit, să iau decizia în ceea ce priveşte încetarea acestui contract. Respect legea, managementul trebuie să respecte legea”, a mai declarat Cosmin Popescu.
 

Vizualizări: 1,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: