Târgu Jiu: Primăria face parcările pe trotuar! Copacii, smulşi cu excavatoarele

Copaci scoşi din pământ cu excavatorul, ca să facă loc maşinilor! Se întâmplă în centrul municipiului Târgu Jiu, unde utilajele au început să lucreze la noi locuri de parcare după ce acestea au fost trasate pe trotuar în urmă cu câteva săptămâni. Mulţi localnici au rămas şocaţi de soluţia găsită de autorităţi. În tot acest timp, primarul Marcel Romanescu susţine că a obţinut toate avizele de care are nevoie să creeze, în zonă, locuri de parcare.

În total, 12 locuri de parcare vor fi înfiinţate pe marginea Bulevardului Unirii. Intervenţia muncitorilor a fost una care i-a surprins pe localnici. Utilajele au scos din pământ mai mulţi copaci şi a spart bordurile. „Nu am ştiut că se face parcare. Se intervine într-un mod halucinant. Aşa am ajuns, să smulgi copacii din rădăcini ca să faci locuri de parcare?”, a spus un bărbat. „Made în România! Unde aţi mai văzut aşa ceva? Când toată lumea caută oxigen, copaci în centrul oraşului. Îi tai ca să faci parcări? Sunt interese aici”, a fost de părere un alt localnic.

„Nu am mai văzut aşa ceva. Nu m-am gândit că vor rămâne lucrurile aşa şi că vor face locuri de parcare aici. Am văzut că au trasat de mult şi s-au urcat maşinile haotic pe trotuar, dar nu mă aşteptam să asist la aşa ceva. E jale ce fac cu utilajele şi nu e normal”, a spus o femeie.

Întrebat de această situaţie, primarul Marcel Romanescu a dat asigurări că totul se face legal şi pentru a fluidiza traficul în zonă. „În Comisia de Circulaţie, s-a luat hotărârea pentru amenajarea acestei parcări pe Bulevardul Unirii. Sunt foarte multe autoturisme care opresc acolo să meargă spre magazine sau spre chioşcurile de flori. Am luat toate avizele de specialitate necesare. În momentul de faţă, am intervenit. Legat de acei pomişori care au fost scoşi de acolo, aceştia au fost scoşi cu tot cu rădăcină şi urmează să fie replantaţi în altă zonă. Nu au fost tăiaţi. Aşa prevedea proiectul, să fie scoşi din acea zonă şi apoi îi ducem în altă zonă unde vom avea nevoie”, a spus Romanescu.

În ceea ce priveşte copacii smulşi de pe trotuar, edilul susţine că aceştia nu au fost distruşi aşa că nu vor fi aruncaţi. Pentru că nu au fost tăiaţi când au fost scoşi din pământ de cupele excavatoarelor, copacii vor fi replantaţi. „Vom replanta pomii în zonele unde s-au uscat alţii şi îi plantăm în locul lor. Sunt 12 locuri de parcare. Am luat această decizie pentru a elibera bulevardele din Târgu Jiu. Nu este singura măsură. Sunt foarte multe decizii pe care le-am luat pe perioada mandatului meu în avantajul celor care folosesc maşinile pe benzile de circulaţie din oraş. Foarte multă lume a apreciat această decizie. Trebuia să creăm pentru agenţii economici şi spaţii, mai ales unde ne permite trotuarul”, a mai declarat primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 5,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: