Târgu Jiu: Peste o mie de locuințe noi în zona Narciselor

Peste 1.300 de noi locuințe pentru tinerii din Târgu Jiu vor fi construite în zona Narciselor. Este promisiunea autorităților care au obținut fonduri europene pentru dezvoltarea acestui cartier. Proiectul este unul de durată. Se întinde pe zece ani. Tot în același loc, pe spațiul preluat de la Unitatea Militară, primăria vrea să realizeze o zonă de agrement unde să mute toate petrecerile de pe insuliță.

Pentru zona de agrement, primăria a obținut bani europeni. În jur de 10 milioane de euro vor fi cheltuite de anul viitor pentru a duce la îndeplinire acest proiect. Tot în același cartier, primăria are în plan să ridice mai multe blocuri ANL. „Este în plan amenajarea unei zone de agrement pe 12 hectare pe parcursul anului viitor. Este obținută finanțare de la Uniunea Europeană. În aceeași zonă, este aprobată și construirea de blocuri pentru tineri prin ANL, dar și blocuri sociale, numărul total fiind de 1.300 de unități locative, dispuse în blocuri cu câte șapte etaje. Ne-am concentrat să dezvoltăm și proiectele de investiții privind infrastructura. Lucrurile se vor face etapizat. Pe o perioadă de zece ani, sperăm să fie gata aceste unități locative”, a spus Raul Chiriac, directorul de investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

În acest an, au fost distribuite în jur de 40 de noi locuințe tinerilor aflați pe lista celor care așteaptă o locuință ANL. Aceștia încă nu s-au mutat în casele noi din strada Narciselor din cauza unor probleme tehnice. Nici până acum, lucrările nu au fost recepționate. „Am înțeles că sunt ceva probleme tehnice, care sunt în sarcina ANL, ca investitor, constructor. Este investitor pe clădire Agenția Națională de Locuințe. 40 de unități locative de acolo au fost repartizate. Numărul celor care solicită locuințe este variabil. Orice persoană care împlinește 18 ani se poate înscrie, dar și cele care împlinesc 36 de ani ies de pe această listă”, a mai spus Raul Chiriac, la TV Sud.

Vizualizări: 2,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: