APIA: Începe campania de primire a cererilor de plată pentru anul 2017

Fermierii gorjeni care vor să primească, în continuare, subvenţiile APIA vor trebui să depună cereri de plată pentru anul 2017, în perioada 1 martie-15 mai. În condiţiile în care nu se vor încadra în acest termen vor putea solicita subvenţiile şi în perioada 16 mai- 9 iunie, dar cu penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

APIA Gorj a dat startul Campaniei de primire a cererilor de plată pentru anul 2017, începând cu data de 1 martie. Conducerea instituţiei spune că au apărut modificări legislative, mult mai permisive pentru fermieri. „Au apărut modificări privind calitatea de fermier activ. Dimensiunea minimă a parcelelor, în cazul exploataţiilor care utilizează sere şi solarii scade de la 10 ari la 3 ari. În anii trecuţi, fermierii aveau acea obligativitate să identifice corect, „fără echivoc” parcelele, acum fermierii au obligaţia să declare parcelele utilizate, în cadrul blocului fizic, să nu se suprapună cu ale altor fermieri sau să nu depăşească limitele blocului fizic”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj. Anul trecut, circa 11.500 de fermieri au depus cereri de plată la APIA.

Reprezentanţii instituţiei recomandă solicitanţilor să respecte programările. „Deja am făcut programările pentru luna martie. Îi aşteptăm pe femieri chiar de pe data de 1 martie. E adevărat că în primele zile nu prea vin să depună cererea de plată, dar din informaţiile pe care le avem primăriile au început deja să elibereze adeverinţele necesare fermierilor la depunerea cererilor de plată. Noi îi rugăm pe fermieri să respecte, pe cât posibil, programările pentru a se evita aglomeraţia”, a precizat directorul Negrea.

Vizualizări: 449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: