Două mari societăți din Gorj își concediază angajații

Peste 160 de gorjeni își vor pierde locul de muncă în următoarele două luni. Este vorba de salariații de la Cazare Catine Motru și SC Damirmet Serv, fosta societate Mirfo. Administratorii acestora au notificat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj (AJOFM) privind intenția de a efectua aceste concedieri colective.

Societatea Cazare Cantine Motru a anunțat AJOFM Gorj că va disponibiliza 38 persoane, începând cu 1 aprilie. Societatea asigura masa caldă pentru minerii CE Oltenia de la carierele Roșiuța și Lupoaia, din zona Motru. Administratorii au explicat necesitatea luării acestei măsuri prin problemele economice survenite urmare a încetării contractului de prestări servicii privind servirea mesei calde pentru mineri. În fapt, minerii de la carierele din zona Motru au optat pentru tichete de masă și astfel Cazare Cantine Motru a rămas fără obiectul muncii. Același lucru s-a întâmplat, în 2013, și cu Cazare Cantine Rovinari, societatea care asigura masa caldă pentru minerii CE Oltenia de pe zona Rovinari, motivul fiind același: minerii au solicitat tichete de masă, renunțând la masa caldă.     

Și SC Damirmet Serv, fosta Mirfo, a anunțat AJOFM Gorj că va da afară  din personal. În acest caz este vorba de 125 de persoane care își vor pierde locul de muncă. Plecările din unitate vor fi efectuate în mai multe etape, spun reprezentanții AJOFM Gorj. "SC Damirmet Serv va disponibiliza personalul în 4 etape. 30 de persoane cu 20 martie, alte 30 cu 27 martie. 30 de persoane cu 30 aprilie și 35 de persoane cu 10 aprilie. Societatea este în procedură de faliment", a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Notificările au ajuns la AJOFM la finele săptămânii trecute.

Vizualizări: 8,755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: