Aplicaţie IT de succes, dezvoltată de un tânăr gorjean

Un tânăr din Târgu Jiu a reuşit să îşi facă un nume în lumea aplicaţiilor IT. Ionuţ Pătrăşcoiu a dezvoltat o aplicaţie de „friending” în care a investit 150.000 de euro. Revista Business 24 a prezentat povestea tânărului care a renunţat la Medicină pentru a-şi croi acest drum.

Aplicaţia lui Ionuţ Pătrăşcoiu poartă numele Floca, de la „Friends location”, dar permite şi „chat around”. Mai precis, un utilizator poate intra în contact cu alţii din proximitate prin intermediul GPS-ului de pe telefon, având posibilitatea în acelaşi timp să iniţieze discuţii fără niciun fel de filtru.

Potrivit Business 24, aplicaţia are deja în România 50.000 descărcări şi 25.000 utilizatori lunar, în Spania are 30.000 de descărcări şi 15.000 de utilizatori lunar, în Argentina are 10.000 descărcări, iar în Moldova, 8.000 descărcări şi 5000 de utilizatori lunar.

Tânărul a început facultatea de Medicină la Iaşi, dar l-a atras mai mult ideea de a-şi deschide un start-up.

A început cu bani împrumutaţi

Ionuţ Pătrăşcoiu a explicat ce aduce nou aplicaţia realizată de el. „Floca este o aplicaţie de Friending care combină mai multe elemente într-un mod unic. Funcţionalităţile principale sunt localizarea şi chatul, care îţi oferă posibilitatea de a cunoaşte oameni noi sau de a ţine legătura cu prietenii. Când am gândit schema de dezvoltare, am avut în vedere nevoile mai multor categorii de utilizatori. De exemplu, părinţii pot vedea în timp real unde se află copiii, tinerii pot cunoaşte oameni noi, aflaţi în proximitate, iar corporaţiile pot folosi aplicaţia pentru o organizare internă mai bună”, a spus tânărul antreprenor pentru sursa citată.
Ionuţ Pătrăşcoiu speră acum să facă utilizatorii care au descărcat aplicaţia să o utilizeze cât mai des. „Este prematur să mă pronunţ cu privire la ceea ce se va întâmpla pe termen lung”, a mai spus tânărul gorjean.

Vizualizări: 7,151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: