Studiu: Românii vor telefoane cu Inteligență Artificială

Majoritatea românilor (88%) au auzit de conceptul de Inteligenţă Artificială (AI), iar jumătate dintre aceştia intenţionează să-şi achiziţioneze în următorii doi ani un smartphone dotat cu această tehnologie, relevă un studiu de piaţă dat luni publicităţii.

Întrebaţi cu ce asociază Inteligenţa Artificială, 88% dintre cei care au auzit de acest tip de tehnologie au făcut legătura cu roboţii. Pe de altă parte, aproape două treimi dintre cei chestionaţi (64%) au asociat această tehnologie cu hardware/software, 63% cu automobilele, 60% cu medicina şi 51% cu industria militară.

Potrivit sursei citate, când vine vorba despre cele mai căutate atribute de la un telefon cu Inteligenţă Artificială, pe primul loc se află eficientizarea consumului de energie şi o baterie mai rezistentă, pe locul doi memoria telefonului, iar pe următoarele locuri îmbunătăţirea experienţei de navigare şi calitatea fotografiilor.

Cercetarea de piaţă a fost realizată pentru Huawei de către compania iSense Solutions, în luna iunie 2018, pe un eşantion reprezentativ pentru publicul comercial, din mediul urban, cu vârste cuprinse între 24 şi 45 ani.

Unul dintre cei mai importanţi producători de smartphone-uri pe plan local, Huawei este considerată cea mai cunoscută marcă în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 35 şi 45 ani (9 din 10) şi a doua cea mai cunoscută în rândul tuturor respondenţilor, la nivel general. În plus, 43% dintre respondenţi cunosc faptul că portofoliul Huawei include şi smartphone-uri care integrează Inteligenţa Artificială.

Un astfel de model este Huawei P20 Pro, care integrează un sistem de camere foto avansat, menit să capteze mai multă lumină şi mai multe detalii: noul sistem triplu-camera Leica. Mai mult, modelul Pro al seriei P20 are cel mai mare număr cumulat de pixeli întâlnit pe un smartphone de pe piaţă la ora actuală, în timp ce modelul P20 integrează un nou sistem dual-camera Leica.

Produsele şi serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de ţări şi deservesc o treime din populaţia lumii. În anul 2017, Huawei s-a clasat pe locul al doilea în ceea ce priveşte livrările de smartphone-uri la nivel global. Compania deţine 17 centre R&D în ţări, precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India, China şi Finlanda.

Huawei Consumer BG este una dintre cele trei filiale ale companiei Huawei şi pune la dispoziţia utilizatorilor săi: telefoane mobile, tablete, accesorii inteligente, dispozitive pentru acasă şi servicii cloud etc.

Vizualizări: 746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: